Educație

Evaluare Națională, sesiunea mai 2022. Elevii din clasa a II-a vor susține MÂINE proba la matematică

Elevii din clasa a II-a vor susține, joi, 12 mai, proba scrisă la matematică din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei.

Rezultatele obținute de către elevi la aceste probe nu se consemnează în catalogul clasei și nu se afișează./ FOTO: depositphotos.com Rezultatele obținute de către elevi la aceste probe nu se consemnează în catalogul clasei și nu se afișează./ FOTO: depositphotos.com

 

Elevii de clasa a II-a au susținut miercuri, 11 mai, a doua testare la Evaluarea Națională și anume cititul la proba de Limba română.


 

Joi, 12 mai, vor susține proba la matematică. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Elevii vor fi asistați în timpul evaluării de către învățătorul clasei și de un cadru didactic care nu predă la clasa respectivă. Pentru elevii claselor a II-a, timpul alocat fiecărei probe este de 30 de minute.

Elevii care studiază în limba minorităților naționale vor susține vineri, 13 mai 2022, proba de evaluare a competențelor de receptare-producere a mesajelor scris-citite în limba română.


Notele nu se contestă și nu se trec în catalog

Rezultatele obținute de către elevi la aceste probe nu se consemnează în catalogul clasei și nu se afișează. Aceste rezultate vor fi comunicate individual fiecărui elev și părinte, având drept scop evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a pentru disciplinele: limba română, limba maternă și matematică.

Corectarea testelor se realizează în termen de maxim 7 zile de la susținerea lor. Ulterior corectării, fiecare părinte/reprezentant legal este invitat la școală să ia la cunoștință rezultatele elevului, în mod individual și privat. Învățătorul clasei arată testul părintelui/ tutorelui legal, explică acordarea codurilor în funcție de greșelile făcute de elev și întocmește un proces verbal care va fi semnat de către părinte.


 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

5.866 elevi din clasele a II-a din Cluj susțin probele scrise la Evaluarea Națională, sesiunea mai 2022

TOT ce trebuie să știi despre ADMITEREA LA LICEU în 2022. Când începe perioada înscrierilor?

abonare newsletter