Educație

Universitățile ar putea continua cursurile online! Ministrul Cîmpeanu a anunțat scenariul după ridicarea stării de alertă

Universitățile din România pot continua cursurile online și în următoarea perioadă, dacă acest lucru este decis printr-o hotărâre de senat.

Universitățile ar putea continua cursurile online! Universitățile ar putea continua cursurile online!

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a emis o notă conform căreia, începând de miercuri, instituţiile de învăţământ superior vor reveni la activităţi didactice cu prezenţă fizică, însă, în situaţia în care acest fapt "nu este posibil imediat", universităţile pot decide, în baza autonomiei universitare, o perioadă optimă de tranziţie.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 



„Ministerul Educaţiei a emis o notă conform căreia, începând cu 9.03.2022, instituţiile de învăţământ superior vor reveni la activităţi didactice cu prezenţă fizică. În situaţia în care acest fapt nu este posibil imediat, în vederea asigurării calităţii actului educaţional, în funcţie de specificul activităţilor desfăşurate şi în raport cu contextul actual (cazările studenţilor în căminele studenţeşti, reconfigurarea orarelor etc), universităţile pot decide, în baza autonomiei universitare garantată de Constituţia României, cu asumarea răspunderii publice, prin hotărâri ale Senatului universitar, o perioadă optimă de tranziţie de la sistemul online la activităţi cu prezenţă fizică, având obligativitatea recuperării activităţilor didactice până la sfârşitul semestrului al II-lea” a transmis, marţi, ministrul Educaţiei.

Precizarea sa vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că starea de alertă impusă de pandemia de coronavirus nu va mai fi prelungită după data de 8 martie, având în vedere că „valul 5 este aproape a se încheia”. România s-a aflat în stare de alertă sanitară timp de aproape doi ani, din 15 mai 2020 şi până pe 8 martie 2022. 

CITEȘTE ȘI:

Starea de alertă nu va mai fi prelungită. Ce restricții dispar

BREAKING NEWS! România iese pe 8 martie din STAREA DE ALERTĂ. Klaus Iohannis: „Am hotărât să nu mai prelungim starea de alertă”

abonare newsletter