Educație

Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca rămâne ÎNCHIS din cauza COVID

Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca și încă un liceu din municipiul Dej rămân închise din cauza COVID-19 pentru încă trei zile.

Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca rămâne ÎNCHIS din cauza COVID Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca rămâne ÎNCHIS din cauza COVID

 

 


Deși perioada de suspendare de 10 zile, a activității didactice cu prezență fizică, a trecut, elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca și Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej se vor menține închise până joi, 3 februarie 2022.

 


Pe perioada suspendării, procesul de învățământ se va desfășura în sistem online.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Cu toate acestea, chiar dacă cele două unități de învățământ se vor redeschide de joi, elevii ar putea fi nevoiți să revină, iar, în mediul online de săptămâna viitoare.


Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că este probabil ca toate școlile și grădinițele din Cluj să treacă în sistem online, având în vedere cât de ridicată este rata de ocupare a paturilor din spitalele COVID.

„La nivel naţional, rata de ocupare a paturilor de spital cu pacienţi COVID este încă sub 40%. Există un singur judeţ care, dacă se păstreză trendul ascendent, şi din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării. Trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, probabil că vom avea, în judeţul Cluj, toate unităţile de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, trecute în online, începând de săptămâna următoare”, a spus ministrul.

CITEȘTE ȘI:

Școlile din județul Cluj, la un pas de a trece în online. Sorin Cîmpeanu: „Clujul va intra cu siguranţă de săptămâna viitoare în online”

Incidența cazurilor de Covid-19 în continuă CREȘTERE în Cluj-Napoca! Municipiul se apropie de 30 la mie

Ultimele Stiri
abonare newsletter