Actualitate

Școlile din județul Cluj, la un pas de a trece în online. Sorin Cîmpeanu: „Clujul va intra cu siguranţă de săptămâna viitoare în online”

Dacă se păstrează trendul ascendent de creștere a cazurilor noi de Covid-19 și de ocupare a paturilor COVID, școlile și grădinițele din judeţul Cluj vor trece în online peste o săptămână, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Școlile din județul Cluj, la un pas de a trece în online. Sorin Cîmpeanu: „Clujul va intra cu siguranţă de săptămâna viitoare în online” Școlile din județul Cluj, la un pas de a trece în online. Sorin Cîmpeanu: „Clujul va intra cu siguranţă de săptămâna viitoare în online”

 

 


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică la Digi24 că următoarele două săptămâni vor fi „grele pentru toată lumea”.

 


„Va trebui să înțelegem că următoarele două săptămâni, dincolo de subiectul școlii, vor fi săptămâni grele pentru toată lumea. Regula se va păstra: atunci când un județ va depăși 75% (gradul de ocupare în spitale-n.red) joi, următoarea săptămână va fi în online (…) Dacă se păstrează acest trend de creştere, Clujul va intra cu siguranţă de săptămâna viitoare în online cu toate şcolile şi grădiniţele”, a explicat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății, județul Cluj are în acest moment un grad de ocupare a paturilor COVID de 67,5%. La nivel național, media este de 34,04%.


Vezi AICI gradul de ocupare a paturilor COVID-19 pentru fiecare județ din țară.

Conform datelor furnizate vineri, 28 ianuarie, de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, peste 2.000 de elevi clujeni și 535 de profesori sunt infectați cu Covid-19. De asemenea, 13 școli și grădinițe și-au suspendat activitatea fizică după ce mai mult de jumătate dintre clase au cazuri confirmate de Covid-19.


Potrivit șefului DSP Cluj, Mihai Moisescu, lista cu gradul de ocupare a paturilor COVID-19 se actualizează în fiecare zi de joi.

„Conform metodologiei în fiecare zi de joi se afisează (lista-n.red) (…) A rămas stabilită ziua de joi, urmând ca de joi până luni oamenii să fie informați astfel încât să nu fie părinți dezinformați și să meargă cu copiii la școală”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, Mihai Moisescu.


 

CITEȘTE ȘI:

Peste 2.000 de elevi clujeni, INFECTAȚI cu Covid-19. Aproape 600 de clase, suspendate din cauza numărului mare de cazuri

Patru licee din județul Cluj se ÎNCHID din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19

Un colegiu și trei grădinițe din Cluj-Napoca, redeschise de LUNI! Elevii și preșcolarii se întorc în bănci

Numărul cazurilor noi de Covid la Cluj se menține aproape de 1.500. În ultima zi au murit 5 clujeni infectați

Ultimele Stiri
abonare newsletter