Educație

13 elevi clujeni, depistați cu COVID-19 în urma testelor de SALIVĂ. Doar 3 au fost confirmate PCR

În județul Cluj, în perioada 13-17 decembrie, au fost făcute elevilor aproape 92.000 de teste non-invazive pe bază de salivă. Din aceste teste, 13 au fost pozitive, dar după testarea PCR au fost confirmate 3 cazuri de COVID-19 în rândul elevilor clujeni.

13 elevi clujeni, depistați cu COVID-19 în urma testelor de SALIVĂ. Doar 3 au fost confirmate PCR 13 elevi clujeni, depistați cu COVID-19 în urma testelor de SALIVĂ. Doar 3 au fost confirmate PCR

 

 


Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Cluj, în perioada 13-17 decembrie, în județul Cluj au fost făcute elevilor 91.958 de teste non-invazive pe bază de salivă.

În urma testării, 13 elevi au avut rezultate pozitive la infecția cu COVID-19. Potrivit informațiilor comunicate de la nivelul unităților școlare, 3 elevi au fost reconfirmați ca fiind pozitivi prin retestarea PCR, 8 elevi au primit rezultatul negativ prin testarea PCR, iar 2 rezultate sunt în curs de verificare prin retestare cu testul oficial.


Potrivit informațiilor colectate de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, astăzi, 17 decembrie 2021, statistica datelor centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, cu privire la rata generală de vaccinare a angajaților din sistemul educațional clujean, este de 78,86% personal angajat vaccinat, reprezentând 9.371 de persoane.

Statistica datelor colectate de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar, cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj, este următoarea: 


-Număr de unități  de învățământ (PJ/AR) cu activitatea exclusiv față în față-441
-Număr de unități  de învățământ (PJ/AR) cu activitatea în sistem online-1
-Număr de unități  de învățământ (PJ/AR) integral în sistem online ca urmare a aplicării art.3, alin.2, din Ordinul Comun M.E./M.S., nr. 5338/1.082/1.10.2021( solicitare a unității și aprobare I.Ș.J. Cluj) -1
-Număr de clase din unitățile de învățământ ( PJ/AR) cu activitatea față în față suspendată-47
-Număr de cazuri active preșcolari/elevi confirmați Covid-19 - 77
-Număr de cazuri active personal confirmat Covid-19 (didactic, nedidactic, auxiliar) -25.

Potrivit ultimelor raportări, un liceu teoretic și două școli gimnaziale, din municipiul Cluj-Napoca au rata de vaccinare a profesorilor sub 50%, respectiv sub 30%:


-Liceul Teoretic Creștin „Pro Deo” Cluj-Napoca CLUJ-NAPOCA 21,13%
-Școala Gimnazială „Christiana” Cluj-Napoca CLUJ-NAPOCA 25,00%
-Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Cluj-Napoca CLUJ-NAPOCA 40,63%

CITEȘTE ȘI:

Testarea cu salivă în școli nu e suspendată! Ministrul Educației: „S-au schimbat zilele. Testăm marți și vineri”

Ultimele Stiri
abonare newsletter