Educație

Testarea cu salivă în școli nu e suspendată! Ministrul Educației: „S-au schimbat zilele. Testăm marți și vineri”

Testarea elevilor nu a fost suspendată şi nu a fost luată în discuţie această posibilitate, a anunţat, duminică seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Testarea cu salivă în școli nu e suspendată! Ministrul Educației: „S-au schimbat zilele. Testăm marți și vineri”

 

 


 

Potrivit ministrului, din cauza faptului că cea mai recentă tranşă de teste a fost distribuită către unităţile de învăţământ în cursul zilei de duminică, s-a luat decizia schimbării temporare în zilelor în care se vor efectua testele.


 

„Având în vedere că cea mai recentă tranşă din lotul de teste achiziţionate a fost distribuită către unităţile de învăţământ în cursul acestei zile şi în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marţi şi vineri în loc de zilele de luni şi joi. Conducerea Ministerului Educaţiei este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a găsi soluţii rapide şi eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ. Această testare se va face de 2 ori pe săptămână, luni şi joi sau marţi şi vineri, în funcţie de disponibilitatea testelor”, a transmis Sorin Cîmpeanu.


De asemenea, Ministerul Sănătăţii a informat Ministerul Educaţiei asupra faptului că este pregătit să acorde sprijin tehnic în privinţa procesului de testare a elevilor şi cadrelor didactice. 

În județul Cluj, testarea se efectuează doar în 17 școli.

CITEȘTE ȘI:

7 elevi clujeni, pozitivi la testele COVID-19 din salivă efectuate joi

Testele din salivă pentru elevi, lipsite de precizie! Un sfert din elevii pozitivi, NECONFIRMAȚI de testele PCR

Ultimele Stiri
abonare newsletter