Educație

Sorin Cîmpeanu anunță controale în școli: „Acolo unde directorul este antivaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare”

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat verificări ale echipei de control, ce vor viza în special unitățile de învățământ care au o rată mică de vaccinare împotriva COVID-19.

 

 


Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației, a anunțat la Digi24 că vor începe controale inclusiv în școlile unde rata de vaccinare este foarte mică, dar vor verifica și raportarea ratei de vaccinare deoarece există suspiciuni de raportări false.

Ministrul a tras concluzia că în unitățile de învățământ unde sunt directori antivacciniști, există o rată de vaccinare foarte scăzută.


„Acolo unde directorul este antivaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare, acesta este adevărul. Şi nu este normal să fii cadru didactic, să fii un exemplu pentru elevi şi să nu înţelegi importanţa şi necesitarea vaccinării, să nu înțelegi progresul științei (…) Corpul de control al Ministrului Educaţiei va merge mâine şi va vedea la faţa locului cazuri concrete.

Am triplat numărul de echipe care vor fi. Verifică în primul rând respectarea regulilor sanitare, după care raportarea ratei de vaccinare şi în situaţii de genul acesta, care sunt cauzele pentru o rată de vaccinare de 12 la sută. Ruşinoasă. Avem licee sanitare cu rată de vaccinare de 30 şi ceva la sută”, a transmis Sorin Cîmpeanu.


La nivelul județului Cluj un număr de 48 de unități de învățământ vor rămâne închise și luni.

Vezi lista unităților de învățământ din județul Cluj care rămân închise.
 

CITEȘTE ȘI:

Școala va începe în 8 noiembrie. Sorin Cîmpeanu: „Școlile și grădinițele cu rata de vaccinare sub 60% încep în format online”

48 de ȘCOLI și GRĂDINIȚE din Cluj rămân ÎNCHISE! Lista unităților de învățământ unde profesorii NU sunt VACCINAȚI

Ultimele Stiri
abonare newsletter