Educație

Școala va începe în 8 noiembrie. Sorin Cîmpeanu: „Școlile și grădinițele cu rata de vaccinare sub 60% încep în format online”

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat astăzi, 5 noiembrie, modul în care vor funcţiona şcolile începând de luni, 8 noiembrie, în funcție de evoluția situație pandemiei de COVID-19.

 

 


Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, școala va începe luni, 8 noiembrie, în format fizic doar în școlile și grădinițele cu rate de vaccinare a personalului mai mare de 60%.

„Școlile care au rata de vaccinare sub 60% vor începe online, asta este clar, iar cele care au rata mai mare pot începe fizic, dacă nu există alte probleme care să împiedice acest lucru, situație în care trebuie să notifice inspectoratul școlar. Personalul didactic are un grad de vaccinare mult mai mare decat personalul didactic auxiliar sau cel auxiliar (…)


În Ilfov, Cluj, Constanța, rata de vaccinare e apreciată ca fiind mare. Sunt doar 12 județe în care media e sub 60%", a transmis ministrul Educației.

Rata de vaccinare va fi disponibilă pe fiecare site al Inspectoratului Școlar Județean. Acest prag va fi actualizat în fiecare zi de vineri, iar în momentul în care școala sau grădinița vor depăși pragul de 60% vor putea trece la prezență fizică.


În unitățile de învățământ unde există  profesori în carantină sau unde sunt probleme de infrastructură, școala poate face cerere pentru ore în format online chiar dacă au rata de vaccinare peste 60%.

Toate aceste măsuri vor fi incluse într-un ordin semnat de miniștrii Educației și al Sănătății, după ce vor fi discutate astăzi de CNSU. Ordinul va fi semnat și trimis vineri la Monitorul Oficial, astfel încât fiecare grădiniță și școală să ia decizia cum vor relua orele de luni.


CITEȘTE ȘI

Primele teste pe bază de salivă, disponible în școli la mijlocul lunii noiembrie. Elevii, testaţi de două ori pe săptămână

Ultimele Stiri
abonare newsletter