Educație

Părinții clujeni refuză vaccinarea copiilor: „Sub 10% și-au manifestat dorința de a-și vaccina copilul”

Școlile din județul Cluj funcționează în sistem hybrid cu ore online și ore față în față, dar cea mai mare problemă rămâne lipsa încrederii în vaccinul anti COVID-19.

Marinela Marc, Inspectorul Școlar al județului Cluj, a vorbit în cadrul unei emisiuni online despre modul în care se desfășoară anul școlar 2021/2022 la nivelul județului Cluj și care sunt principalele probleme ale școlii online.

„23% din copiii de peste 12 ani din județul Cluj sunt vaccinați. Cei mai mulți dintre ei sunt adoleșcenți care au 17-18 ani  și care s-au vaccinat pentru a merge la concerte, festivaluri sau pentru a putea călătorii pe parcursul verii. Din păcate avem o adevărată problemă când vine vorba de vaccinarea elevilor. Un procent de sub 10% din părinți și-au manifestat dorința de a-și vaccina copiii.”, a declarat Marc.


Conform Inspectoratului Școlar Județean, în Cluj nu este nicio școală de stat închisă.

„Nu avem nicio situație în care o școală de stat din Cluj să fie închisă complet. O unitate de învățământ se închide doar în momentul în care 50% din clase își desfășoară activitatea online. Singura unitate de învățământ în care se învață exclusiv online este o școală post liceală particulară, acolo unde sunt puține clase. Acolo nu elevii sunt problema, fiind infectați directorul și secretara care au intrat în contact cu elevii. Am primit o solicitare din partea lor pentru ca orele să se desfășoare online timp de 14 zile.” a adăugat Marinela Marc.


De trei ori mai mulți elevi infectați, decât profesori

Numărul de elevi infectați este de trei ori mai mare decât cel al profesorilor. Această statistică este puțin relevantă, deoarece în școli numărul elevilor per total este mult mai mare decât cel al cadrelor didactice.

„Sunt de trei ori mai mulți copii infectați decât cadre didactice și personal auxiliar. Noi am încercat să-i convingem pe părinți să își vaccineze copilul. Mulți sunt asimptomatici și merg la părinți și bunici fără să realizeze că poartă virusul”, a mai adăugat reprezentanta Inspectoratului Școlar Județean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter