Educație

Sorin Cîmpeanu despre situația actuală din învățământ: „Părinții care au o frică foarte mare pot face ceva extrem de util pentru copii, să se vaccineze”

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a vorbit duminică seara, 3 octombrie, despre părinții care se tem să-și lase copiii la școală în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6, dar școlile rămân totuși deschise.

 

 


„Nu poți condamna un părinte pentru că este temător în raport cu starea de sănătate a propriului copil. Poți să înțelegi această teamă, dar poți să-i explici încă o dată, că nu copiii sunt cei care trebuie să plătească costurile unei atitudini generalizate în rândul întregii populații a României”, a declarat pentru digi24.ro, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, condițiile de protecție sanitară trebuie să fie respectate. Ei vor intesifica acțiunile de verificare în toate școlile din România.


Ultimele rapoarte arată că numărul copiilor în clase este mult mai mic față de anul trecut, intrând în vigoare legea prin care numărul maxim de copii în învățământul primar este de 25, în învățământul gimnazial 29 în clasă, în învățământul liceal 33 în clasă.

„În școală se respectă regulile de distanțare mai bine decât în multe alte spații. Nu putem spune că există o situație ideală, perfectă în orice școală. Dar trebuie să facem eforturi pentru ca această situație să fie cât mai bună în interesul stării de sănătate a elevilor și a cadrelor didactice”, a transmis Sorin Cîmpeanu.


„Părinții care au o frică foarte mare pot face ceva extrem de util pentru copii: să se vaccineze. Și ei, și bunicii”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, face apel la înțelegerea profesorilor și a părinților, pentru ca sistemul educațional să un fie îngreunat de valul 4 al pandemiei de COVID-19.

„Repet, pierderile au fost foarte mari. Le plătesc întâi elevii, le vom plăti noi, întreaga societate.


Nu poți condamna un părinte pentru că este temător în raport cu starea de sănătate a propriului copil. Poți să înțelegi această teamă, dar poți să-i explici încă o dată, că nu copiii sunt cei care trebuie să plătească costurile unei atitudini generalizate în rândul întregii populații a României.

Nu copiii sunt responsabili pentru starea de sănătate a părinților și bunicilor, ci invers. Copiii au nevoie de educație. Acei părinți care au o frică foarte mare pot face ceva extrem de util pentru copii: să se vaccineze. Și ei, și bunicii. Fac un apel ca părinții să nu își trimită copiii la școală, dacă au simptome specifice”, a încheiat Sorin Cîmpeanu.


 

CITEȘTE ȘI

Aproape toate școlile și grădinițele din județul Cluj, în scenariul 1! Doar la o școală nu se merge fizic

Ultimele Stiri
abonare newsletter