Educație

REZULTATE Evaluarea Națională 2021. La ce oră se afișează?

Rezultatele la Evaluarea naţională înainte de depunerea contestaţiilor vor fi afişate marţi până la ora 14.00.

 

 


Contestaţiile pot fi depuse marţi (în intervalul orar 16,00 - 19,00) şi miercuri (în intervalul orar 8,00 - 12,00), acestea putând fi transmise şi prin mijloace electronice.

 


„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, au precizat cei din Ministerul Educaţiei.

A doua șansă pentru absenți

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie. Absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 - 12 iulie, precedată de etapa de înscriere (28 iunie - 2 iulie).


Rezultatele vor fi afișate prin utilizarea unor coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Examenul, esențial pentru admiterea la liceu

Înscrieriile pentru liceu vor avea loc în perioada 16-22 iulie, iar repartizarea elevilor se va face pe data de 24 iulie, media obținută la Evaluarea Națională fiind un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.


Admiterea elevilor pentru liceu se va calcula astfel: 80% rezultatele evaluării naționale și 20% media generală a celor patru clase de gimnaziu.

Marți, 22 iunie, a avut loc prima probă din cadrul Evaluării Naționale din acest an. La această probă au fost înscriși peste 4.000 de elevi clujeni, dintre aceștia, 194 lipsind de la examen.


CITEȘTE ȘI:

BACALAUREATUL continuă. Astăzi are loc proba obligatorie

Ultimele Stiri
abonare newsletter