Educație

Se va schimba materia pentru examenele naționale? Cîmpeanu: „Dacă nu revenim la învățământul clasic, atunci vor exista schimbări”

Ministrul Educației a spus că dacă nu se va reveni învățământul față în față, s-ar putea efectua niște schimbări în avantajul elevilor.

 

 


 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că „este esenţial" să existe predictibilitate în cazul examenelor naţionale, dar, dacă nu se va putea reveni la învăţământul faţă în faţă, ar putea fi efectuate schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor şi care să compenseze eventuale deficite ce „nu se pot reţine în sarcina elevilor".




Întrebat la un post de televiziune dacă va fi modificat conţinutul probelor la examenele naţionale având în vedere problemele ivite în ceea ce priveşte învăţământul online, ministrul Educaţiei a răspuns: „Nu poţi anunţa cu o lună înainte un copil care se pregăteşte pentru examenul de capacitate sau pentru examenul de bacalaureat că va da examen la alte discipline, la alte materii în alt fel. Este esenţial să avem predictibilitate. (...) Dacă nu se va putea - nu vreau să iau în considerare ca probabil acest scenariu - să revenim la învăţământul clasic, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor. Schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor. Dar aceste schimbări nu le dorim nici măcar în acest sens".

El a spus că îşi doreşte reluarea cursurilor în format clasic şi pentru acţiuni remediale, dar şi pentru pregătirea examenelor naţionale.

„De aceea ne dorim reluarea şcolii în format clasic, pentru a putea avea şi acele acţiuni remediale, pentru a pregăti examenele naţionale aşa cum elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a ştiu că trebuie să se deruleze", a afirmat Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI:


Școala online continuă până pe 8 februarie! Cîmpeanu: „Speranța noastră este să organizăm semestrul al II-lea în format clasic”

Ultimele Stiri
abonare newsletter