Educație

Peste 100.000 de tablete vor fi distribuite pentru elevi. Când vor ajunge în mâinile copiilor?

De luni începe distribuirea la 100.000 de tablete către elevii care nu au acces momentan la școala online, a anunțat Ministrul Educației.

peste-100_000-de-tablete-vor-fi-distribuite-pentru-elevi-cand-vor-ajunge-in-mainile-copiilor peste-100_000-de-tablete-vor-fi-distribuite-pentru-elevi-cand-vor-ajunge-in-mainile-copiilor

 

 


Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că de luni începe distribuţia pentru alte peste 100.000 de tablete pentru elevi.

„În toată această perioadă, pe lângă achiziţiile pe care Ministerul Educaţiei le-a realizat prin ONAC, (...) şi autorităţile publice locale s-au implicat şi avem proiecte depuse la Ministerul Fondurilor Europene pentru a deconta banii pe care i-au cheltuit primarii în momentul în care au achiziţionat dispozitive electronice pentru elevi. Deci s-a îmbunătăţit considerabil situaţia de la momentul la care am început anul şcolar. Până la finalul acestei săptămâni vor fi livrate toate cele 82.000 de tablete care au fost achiziţionate de către Ministerul Educaţiei (...) De asemenea, de luni începe distribuţia pentru lotul al doilea, vorbim despre 108.800 de tablete", a spus Monica Anisie, miercuri, la o conferinţă de presă desfăşurată la Primăria Sectorului 2.

Ea a menţionat că le-a solicitat inspectorilor şcolari generali să mai facă un inventar al necesarului de tablete.
„Şi astăzi am avut videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, în care le-am solicitat să mai facă încă un inventar, pentru că, pe zi ce trece, avem alte şi alte date la Ministerul Educaţiei. După cum bine ştiţi, (...) le-am solicitat să facă un plan de intervenţie la nivel local pe fiecare unitate de învăţământ. La asta se lucrează acum", a afirmat Monica Anisie.


Monica Anisie a menţionat că Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare, a urmărit sprijinirea profesorilor în ceea ce priveşte învăţământul online.
„Am realizat lecţii speciale pentru aceştia, am transmis repere metodologice încă de la începutul anului şcolar, care conţin şi nişte adaptări ale programei şcolare la predarea online (...) Zilnic realizăm sesiuni video cu profesorii", a declarat Monica Anisie.


CITEȘTE ȘI:

România a închis toate școlile, în timp ce unele țări au găsit alte măsuri pentru a stopa răspândirea virusului COVID19
 

abonare newsletter