Educație

Un SFERT din copiii din România nu au acces la educația ONLINE din cauza sărăciei

În România, un sfert dintre copiii nu au acces la educația din mediul online din cauza sărăciei. Multe sate din țară nu sunt conectate la o rețea de curent electric.

un-sfert-din-copiii-din-romania-nu-au-acces-la-educatia-online-din-cauza-sararciei un-sfert-din-copiii-din-romania-nu-au-acces-la-educatia-online-din-cauza-sararciei

 

 


 

Un sfert dintre copiii din România nu au acces la curusrile din mediul online din cauza sărăciei, potrivit unui studiu realizat de organizația „Salvați Copiii”.


Sunt multe sate în România unde oamenii nu sunt conectați la curentul electric, iar copiii de acolo nu au cum să participle la școala online din această perioadă. Criza îi afectează mai ales pe cei vulnerabili, iar consecințele sunt mari și greu de corectat, spun specialiștii.

Potrivit Organizației Salvați Copiii România, 28% dintre copii și 43% dintre cadrele didactice nu dețin toate resursele materiale necesare învățământului online.


Consecințele acestei perioade se vor simți pe termen lung, atrag atenția sociologii.

„Asta înseamnă că vom asista în continuare la o Românie polarizată. Cei care vor putea să aibă o viață normală, să se poată integra profesional și social și economic în lumea în care trăim, și alții care vor ajunge să experimenteze din ce în ce mai mult sărăcia”, afirmă Ioan Hoșu, professor de socilogie de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.


Conform Institutului Național de Statistică, la începutul acestui an peste 275.000 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani nu mergeau la școală. Iar cei mai afectați de această criză sunt copiii din mediul rural.

CITEȘTE ȘI:


Părinții vor putea primi zile libere plătite, dacă școala elevului se află în scenariul 2 sau 3

Programa școlară va fi modificată. Ministrul Educației: „Trebuie să ne pregătim pentru a preda în sistem online atâta timp cât este necesar”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter