Educație

Părinții vor putea primi zile libere plătite, dacă școala elevului se află în scenariul 2 sau 3

Se inițiază completări la cadrul legal existențial pentru a putea acorda zile libere plătite atât pentru părinții elevilor care fac exclusiv școală online, cât și ai celor care studiază în sistem hibrid.

Părinții vor putea primi zile libere plătite, dacă copilul face ore online Părinții vor putea primi zile libere plătite, dacă copilul face ore online

 

 


Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat că un părinte din fiecare familie va primi 75% din salariul brut, dar nu mai de 75% din câștigul salarial mediu brut, în situația în care se vede nevoit să rămână acasă pentru supravegherea copilului care studiază online.

 


Vor fi adăugate scenariile 2 și 3

„Imediat după ce comitetele județene pentru situații de urgență au decis trecerea școlilor din anumite localități, inclusiv București, în scenariul 2 ( prezența la cursuri alternativ cu învățământ în sistem online) sau în scenariul 3 ( toate cursurile în sistem online) am inițiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda, și în aceste cazuri, zile libere plătite ( cu 75% din salariul brut dar nu mai mult de 75% din câștigul salariului mediu brut) pentru un părinte. Deja reglementasem și gestionăm situația părinților din școlile în care se descoperă un focar covid, certificat de o anchetă epidemiologică. Acum completăm ceea ce deja avem în aplicare în urma evoluției situației din țară respectiv din școli. Adăugăm scenariile 2 și 3”, a scris ministrul pe Facebook.

Școlile clujene în scenariul roșu

Elevii din școlile aflate în scenariul roșu (3) vor face ore exclusiv online, în timp ce sub scenariul galben (2) copii merg la școală alternativ. Deocamdată, Cluj-Napoca se află în scenariul roșu, alături de București și întreg județul Alba. Scenariul roșu presupune închiderea completă a instituțiilor de învățământ, după ce rata de infectare a depășit valoarea de 3 la mia de locuitori.


CITEȘTE ȘI:

Părinții au dreptul la zile LIBERE pentru a sta cu copiii acasă. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească?

 

 

 

abonare newsletter