Educație

Ciolacu: Dacă Guvernul amână deschiderea anului școlar, provoc o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este decis să provoace o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, dacă Guvernul va decide amânarea deschiderii anului școlar.

Ciolacu: Dacă Guvernul amână deschiderea anului școlar, provoc o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale Ciolacu: Dacă Guvernul amână deschiderea anului școlar, provoc o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale


 

„Dacă vor lua o asemenea decizie să amâne şcolile eu nu mai accept de la domnul Orban, aşa, în opoziţie, mic cum sunt eu, dubla măsură” a afirmat Ciolacu, în condiţiile în care premierul a evocat posibilitatea ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, iar din 14 septembrie cursurile să se desfăşoare online.



Alegeri da, dar școli nu?


Marcel Ciolacu a acuzat ceea ce a numit „dubla măsură” a Guvernului în ceea ce priveşte ameninţarea pe care pandemia o reprezintă când este vorba despre alegerile locale şi deschiderea şcolilor.


„Dacă nu putem deschide şcolile atunci de ce facem alegeri? Înseamnă că este o situaţie delicată, înseamnă că pandemia s-a accelerat? De ce avem dublă măsură? Nu vedeţi că nu sunt pregătiţi? Nici ministra învăţământului, nici premierul, nici vicepremierul nu au explicaţii, nu au răspunsuri pentru elevi, nu sunt pregătiţi nici pentru alegeri. Dar dacă amână deschiderea şcolii, cred că ar trebui o discuţie serioasă dacă nu amână şi alegerile locale. Eu aşa consider. Aşteptăm. Dacă vor lua o asemenea decizie să amâne şcolile eu nu mai accept de la domnul Orban, aşa, în opoziţie, mic cum sunt eu, dubla măsură”, a afirmat Ciolacu sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Fălticeni.



PSD susține deschiderea școlilor din 14 septembrie


În acest context, liderul PSD a precizat că va ridica problema amânării alegerilor locale în situaţia în care se decide amânarea deschiderii anului şcolar.


„Suntem minoritari în Parlament, să reţineţi acest lucru! Eu voi provoca, ca preşedinte al Camerei, o discuţie serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale” a explicat Marcel Ciolacu.



De asemenea, acesta mai susţine că deschiderea anului şcolar ar fi un moment „dezastruos pentru Guvern”.

CITEȘTE ȘI:
 


Peste 800 de școli în România au toaleta în curte! Ce spune ministrul Educației?

 

Emil Boc a anunțat cum va începe școala la Cluj-Napoca. Edilul, pesimist cu privire la situația actuală:„Cu siguranță vom avea cazuri de COVID-19 la elevi”

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter