Educație

Peste 800 de școli în România au toaleta în curte! Ce spune ministrul Educației?

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că peste 800 de școli din România au toaletele în curte.

Peste 800 de școli în România au toaleta în curte! Ce spune ministrul Educației? Peste 800 de școli în România au toaleta în curte! Ce spune ministrul Educației?

 

 


Potrivit ministrului, 836 de unități de învățământ au toaleta în curte.

 


„În atâția ani de zile, atâția miniștri care au fost la Educație nu au acordat nicio atenție învățământului din mediul rural. Trebuie să fim sinceri și să spunem lucrurile acestea. Sunt dureroase, dar sunt adevărate, fac parte din viața noastră. Nu întâmplător am spus, la începutul mandatului meu, că vreau ca învățământul din mediul rural să ajungă la nivelul celui din mediul urban”, a vorbit aceasta despre școli.

Dacă primăriile au, trebuie să aibă și școlile

„Sunt multe școli care nu au toalete în interior, dar primăriile din acele comune au toaletele în interior, deci ar fi putut să aibă și școlile. Nu mai vorbim că Ministerul educației a alocat bani în acest sens. Nu există internet în toate școlile”, a mai adăugat ea.


Situația școlilor din Cluj

În legătură cu școlile ce nu au grup sanitar în interior, la nivelul județului Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, a declarat că există 5 astfel de școli, care oricum urmează să fie desființate din diferite considerente.

CITEȘTE ȘI:


Emil Boc a anunțat cum va începe școala la Cluj-Napoca. Edilul, pesimist cu privire la situația actuală:„Cu siguranță vom avea cazuri de COVID-19 la elevi”

 

Ce cred părinții despre regulile de distanțare pentru noul an școlar? „Va fi un fel de armată pentru cei mici”

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter