Educație

Documentul ce a revoltat părinții va fi eliminat! Copiii nu mai au nevoie de declarația pe proprie răspundere pentru a intra în școală

Declarația pe proprie răspundere care ar fi trebuit completată de părinți pentru a demonstra că elevii nu prezintă simptome Covid-19 va fi eliminată.

Documentul ce a revoltat părinții va fi eliminat! Copiii nu mai au nevoie de declarația pe proprie răspundere pentru a intra în școală Documentul ce a revoltat părinții va fi eliminat! Copiii nu mai au nevoie de declarația pe proprie răspundere pentru a intra în școală

 

 


Ministrul Educației, Monica Anisie, susține că documentul ce a făcut vâlvă printre români, ce trebuia să fie prezent în ghiozdanul fiecărui copil, începând din 14 septembrie, va fi exclus. Ministrul i-a cerut lui Nelu Tătaru să elimine această responsabilitate ce crea tensiuni în rândul părinților.

 


„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normale pentru începerea școlii le publicăm mâine (marți - n.a.), nu vor mai cuprinde declarație pe propria răspundere”, a declarat Anisie.

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a cerut modificări ale documentului

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți ceruse modificare prevederilor potrivit cărora copiii nu vor fi acceptați la școală în lipsa unei declarații pe proprie răspundere din partea părintelui, prin care să ateste că elevul nu are simptome de Covid-19.


„Părinții pot face un triaj observațional, dar nimic mai mult. Să observe dacă are temperatură, dacă este răcit rău, astfel încât să nu trimită copiii la școală. Noi am solicitat astăzi Ministerul Sănătății să modifice acea anexă”, a precizat Iulian Cristache.

CITEȘTE ȘI:
 


Studiu al Ministerului Educației. Câți părinți își vor lăsa copiii să meargă fizic la școală?

 

Structura anului școlar 2020-2021. Elevii vor avea vacanță 3 săptămâni de Crăciun

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter