Educație

Ce se va întâmpla cu noul an universitar? Rectorul UBB: „varianta hibridă este cea pe care vom merge”

Chiar și în acest moment, la o lună distanță de începerea noului an universitar, încă se dezbate dacă se vor întoarce studenții fizic la facultate. Totuși, rectorul Universității Babeș-Bolyai e destul de sigur că vor urma scenariul hibrid.

Ce se va întâmpla cu noul an universitar?

 

 


Daniel David, rector al UBB, a declarat pentru Radio Cluj că universitatea va alege scenariul hibrid, considerând că acesta este cel mai bun pentru studenții clujeni. Astfel, cei care vor urma primul an de facultate vor putea participa fizic la anumite cursuri pentru a se putea acomoda cu „această cultură academică”.

Rectorul mai adaugă și faptul că este foarte probabil ca studenții din anii terminali, în special cei din domeniile vocaționale și experimentale să se întoarcă și ei la cursuri, pentru a-și putea începe lucrările de licență, disertație și altele, cu succes.


„Dar formula definitivă o vom decide probabil săptămâna viitoare, fiindcă între timp ştiu că se lucrează la un ordin de ministru care să precizeze unele aspecte generale de care va trebui să ţinem cont”, menționează Daniel David.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai mai vorbește și despre lipsa resurselor financiare pe care statul ar trebui să le ofere pentru a putea gestiona mai bine situația actuală, menționând și faptul că soluția finală pentru începerea cursurilor o aduce instituția de învățământ.


„Există, după cum ştim, resurse financiare foarte puţine: ar fi minunat dacă statul ar putea să asigure măşti pentru toată lumea; ar fi extraordinar dacă am putea extinde spaţiul, să putem avea distanţare fizică, dar aşa ceva este nerealist. Şi atunci noi trebuie să cerem de la Stat lucrurile pe care le poate face. Iar în cadrul acestor principii generale, fiecare manager, director de şcoală, rector de universitate, împreună cu comunitatea pe care o reprezintă, în consultare cu părinţii, cu experţii din domeniu, trebuie să-şi găsească un scenariu personalizat pentru instituţia sa.”

CITEȘTE ȘI:


UBB lanzează VR-Mind pentru reglare psihologică prin tehnologie virtuală

 

 


Studenții nu știu ce se va întâmpla cu anul universitar. Se vor întoarce în toamnă la Cluj?

 

 

abonare newsletter