Educație

Doar 22 de note din 375 au rămas nemodificate la Evaluarea Națională după contestații în județul Cluj

Inspectoratul Județean Cluj a anunțat rezultatele finale la Evaluarea Națională. Șocant este că doar 22 de note au rămas neschimbate din cele 375 de contestații.

Doar 22 de note din 375 au rămas nemodificate la Evaluarea Națională după contestații în județul Cluj Doar 22 de note din 375 au rămas nemodificate la Evaluarea Națională după contestații în județul Cluj

Peste 375 de elevi au depus contestații la Evaluarea Națională, cei mai mulți dintre elevi reușind să scoată câteva zecimi în plus la notă după reevaluare. Interesant este că doar 22 de note au rămas neschimbate, ceea ce aduce reale semne de întrebare despre modul în care sunt corectate lucrările.

Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a,  obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea  2 – 27 iunie, 2020 și a finalizării soluționării contestațiilor.

Conform datelor înregistrate în urma reevaluării lucrărilor contestate, la nivelul județului Cluj procentul candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 88.73% (269 de candidați au solicitat reevaluarea lucrărilor prin contestație), ceea ce înseamnă o creștere a rezultatele inițiale cu 0,2 procente ( de la 88,71% la 88,73%). În urma soluționării contestațiilor a crescut, de asemenea, și numărul candidaților cu media generală 10, de la 66 de medii de 10, la 67 de medii, ca urmare a reevaluării lucrărilor scrise, în etapa de contestații. 


Cele mai multe contestații la Limba și literatura română

La proba de Limba și literatura română, din totalul celor 184 de contestații depuse, 135 de lucrări au fost soluționate favorabil, 41 de lucrări au fost reevaluate sub nota obținută inițial, iar 8 lucrări au înregistrat aceeași notă obținută inițial la examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2020. Procentual, la disciplina limba și literatura română se înregistreză o creștere a rezultatelor obținute de către elevii claselor a VIII-a, de la 92,89% la 92,93%, pentru cei 4.921 de elevi de clasa a VIII-a din județul Cluj, care s-au prezentat la această probă.

La disciplina Matematică, 167 de candidați din județul Cluj au solicitat reevaluarea lucrărilor scrise, în etapa de  contestații. Astfel, în urma soluționării contestațiilor, 113 lucrări au înregistrat note mai mari, decât cele inițiale, 40  de lucrări au obținut note mai mici, în raport cu nota inițială, iar un număr de 14 lucrări au fost notate cu aceeași notă obținută inițial. La disciplina matematică numărul notelor mai mare sau egal cu 5 ( cinci) este de 84,45%, din totalul celor 4.907 de cadidați prezenți la această probă.

În județul Cluj, la disciplina limba și literatura maternă au fost depuse 24 de contestații, dintre care 21 de de solicitări privind reevaluarea lucrărilor scrise au fost soluționate favorabil, iar 3 lucrări au înregistrat note mai mici, decât cele obținute în evaluarea inițială. Numărul notelor mai mare sau egal cu 5 (cinci) este de 96,47%, pentru candidații care au susținut proba la limba și literatura maternă.

Un singur elev a fost eliminat pentru fraudă

Rata de participare la examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2020, a fost de 93,76%: 4.921 de candidați prezenți, dintr-un total de 5.248 de candidați înscriși. Un singur  elev din județul Cluj a fost eliminat pentru  tentativă de fraudă, lucrarea acestuia fiind notată cu 1(unu

Ultimele Stiri
abonare newsletter