Educație

Au început înscrierile la grădiniță. Ce fac părinții care nu își pot înscrie copiii online?

Luni au început înscrierile la grădiniță, pentru copiii care nu au urmat până acum învățământul preșcolar. Înscrierile se fac online, însă pentru situații speciale, se pot face înscrieri și fizic.

Copiii pot fi înscriși la grădiniță începând din această săptămână Copiii pot fi înscriși la grădiniță începând din această săptămână

Părinții care au copii care trebuie să meargă la grădiniță pot să facă înscrierile online.

Există însă reguli noi pentru anul școlar care urmează. Începând din toamnă, grupa mare de grădiniță devine obligatorie. În acest sens, copiii cu vârsta de 5 ani trebuie înscriși în grupa mare, chiar dacă au urmat celelalte grupe sau nu.


CITEȘTE ȘI:

Grădinițele și creșele s-ar putea redeschide. Copiii vor fi obligați să se joace la distanța unul de altul

Calendarul de înscriere la grădiniță 2020 prevede că înscrierile la grădiniță – pentru copiii care n-au urmat niciodată învățământul preșcolar, se desfășoară în două etape: 8 iunie – 3 iulie și 20 iulie – 10 august.


Cazurile care nu au fost clarificate în cele două etape de înscrieri se pot rezolva în perioada 11 – 31 august.

Ce fac părinții care nu își pot înscrie copiii online?

 „Înscrierile online se pot face de astăzi (n.red. luni), de aceea am și stabilit prima zi de înscrieri 8 iunie. Dar cei care nu pot să facă înscrierile online, din cauza condițiilor tehnice, se pot duce fizic la grădiniță începând de mâine”, a spus Monica Anisie, potrivit edupedu.ro.


Părinții pot comunica unității de învățământ și prin fax, poștă electronică sau telefonic, datele necesare (date privind solicitantul, date privind copilul, date privind opțiunile exprimate), pentru a fi introdus în aplicația informatică specifică.

Copilul trebuie să aibă 3 ani pentru a fi înscris la grădiniță

În ceea ce privește situația copiilor care au aproape 3 ani, dar care nu sunt primiți în grădinițe, pentru că legea prevede că grădinițelor le este virat costul standard per elev peste vârsta de 3 ani, Anisie a declarat că „este o situație într-adevăr…, dar nu poți să încalci legea. În momentul în care preluăm creșele, nu va mai fi nicio problemă. Asta începând cu anul școlar 2021-2022, pentru că preluarea lor presupune și realizarea costului standard per ante-preșcolar. Dar, în prezent, în momentul în care copilul împlinește 3 ani, părinții îl pot înscrie la grădiniță. Așa este legea, care spune că trebuie să aibă 3 ani pentru a urma grădinița“.


CITEȘTE ȘI:

Schimbări în educația timpurie. Înscrierea copiilor cu vârsta între 2 şi 3 ani va putea fi făcută în grădiniţe la solicitarea părinţilor

 


CITEȘTE ȘI:

Reparații în regim de urgență la mai multe școli și grădinițe din Cluj. Investiții de peste 7 mil. lei

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter