Educație

Grădinițele și creșele s-ar putea redeschide. Copiii vor fi obligați să se joace la distanța unul de altul

Guvernul analizează posibilitatea deschiderii creşelor, grădiniţelor şi a after school-urilor private, în anumite condiţii stricte, după data de 15 iunie, dacă evoluţia epidemiei de coronavirus va permite acest lucru.

Grădinițele și creșele s-ar putea redeschide. Copiii vor fi obligați să se joace la distanța unul de altul Grădinițele și creșele s-ar putea redeschide. Copiii vor fi obligați să se joace la distanța unul de altul

Ministrul educaţiei, Monica Anisie, a confirmat că Executivul analizează acest scenariu.

„Având în vedere situația epidemiologică, la acest moment recomandarea experților a fost să nu deschidem unitățile de învățământ. Dar dacă lucrurile vor evolua în bine, și-mi doresc acest lucru, putem face pași pentru a redeschide”, a spus Anisie, întrebată despre deschiderea grădiniţelor şi a after school-urilor private.


Probleme când începe vacanța

Sunt presiuni mari pentru luarea unei astfel de decizii, în special din cauza situaţiei în care se vor afla mulți părinţi, imediat după ce copiii intră în vacanţa de vară, pe 12 iunie. Astfel, Guvernul a prelungit posibilitatea concediului plătit cu 75%, pentru un părinte, ca să stea cu copilul acasă, până la finalul anului şcolar. După această dată însă, facilitatea nu mai e valabilă şi mulţi părinţi vor fi nevoiţi să revină la muncă, neavând cu cine să îşi mai lase copiii. Redeschiderea acestor unităţi va veni însă cu reguli stricte. Astfel, în urma discuţiilor, Guvernul vrea să impună păstrarea distanţei, printr-un număr mai mic de copii, în sălile de clasă, obligaţia igienizării spaţiilor, recomandarea de a face mai mult activităţi în aer liber.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter