Educație

Școala e chiar altfel la Câțcău! Cum se învață părțile de vorbire la orele Călinei Chelaru

La Școala Gimnazială din comuna clujeană Câțcău, activitățile la orele învățătoarei Călina Chelaru sunt mai ceva ca la oraș.

Școala e chiar altfel la Câțcău! Cum se învață părțile de vorbire la orele Călinei Chelaru, sursă foto: Facebook Călina Chelaru Școala e chiar altfel la Câțcău! Cum se învață părțile de vorbire la orele Călinei Chelaru, sursă foto: Facebook Călina Chelaru

Tânăra învățătoare a devenit cunoscută în întreaga țară datorită unui clip care a devenit viral în mediul online. Călina Chelaru îşi întâmpină fiecare elev la intrarea în clasă cu un salut special pe care l-au „inventat” împreună. Acum, învățătoarea a postat un nou clip interesant, cu o lecție interactivă „predată” elevilor săi.

„Fiind ultimele zile de școală, agitația și stresul își simțeau prezența, am ales să fac o recapitulare sub formă de joc”, a mărturisit Călina, iar în imagini se vede încântarea de pe fețele copiilor, care prind drag de învățătură sub această formă interactivă. Absolventă a Facultății de Pedagogie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, promoţia 2010, nu este de mirare că învățătoarea este extrem de iubită de cei mici.


Joc: „Pălește globul cu partea de vorbire potrivită”: Se dictează mai multe cuvinte, iar elevii, împărțiți în două grupe (fete și băieți), trebuie să pălească partea de vorbire potrivită (substantiv comun, substantiv propriu, adjectiv, verb, pronume sau pronume personal de politețe). Cel care a pălit primul gobulețul corespunzător, obține un punct și decorează bradul de pe cealaltă tablă cu un glob sau cadou. La sfârșit, se adună rezultatele și se felicită echipa câștigătoare!


CITEȘTE ȘI: VIDEO INCREDIBIL. Uite cum își întâmpină elevii o învățătoare din Cluj. Nu e de mirare că ELEVII O IUBESC!

Ultimele Stiri
abonare newsletter