Educație

BAC 2017. Ce SUBIECTE au primit elevii la limba română. 6 elevi, ELIMINAȚI pentru FRAUDĂ

Un număr de 4.204 de absolvenți de clasa a XII-a din Cluj susțin, luni, examenul de bacalaureat la limba şi literatura română. În judeţul Cluj sunt organizate 15 centre de examen.

UPDATE

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Cluj, la limba și literatura română au fost eliminați pentru fraudă și tentativă de fraudă 6 candidați, 5 la Huedin și 1 candidat la Dej.


ȘTIRE INIȚIALĂ

Absolvenţii de clasa a XII-a susţin, începând de astăzi, probele scrise la bacalaureat 2017, prima fiind cea de română. La profilul real, la subiectele la română la BAC 2017elevii au primit o poezie de Adrian Maniu şi cerinţe dintr-o operă de Slavici sau Rebreanu.


BAC 2017 SUBIECTE ROMÂNĂ. Elevii care au absolvit profilul real au primit următoarele subiecte la română la bacalaureat 2017: o poezie de Adrian Maniu, "Alt Cântec", un text argumentativ despre rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă, iar al treilea dintre subiecte la română la BAC a fost un eseu despre particularităţile de construcţie a unui personaj într-o operă de Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu.

BAC 2017 SUBIECTE ROMÂNĂ. Absolvenţii de liceu de la profilul uman au avut, la partea a treia a examenului la limba română, de prezentat relaţia dintre două personaje dintr-o operă scrisă de Marin Preda. A doua cerinţă a fost conceperea un text argumentativ despre activităţile extraşcolare în educaţia cinematografică. Candidaţii au avut, la primul subiect al examenului, de rezolvat nouă cerinţe referitor la un fragment dintr-o poezie scrisă de Ion Vinea, iar la a doua parte, elevii au avut de redactat un text argumentativ de 150-300 de cuvinte în care să explice utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică. La ultima parte, cea care este şi cea mai complexă, absolvenţii de liceu au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-o operă scrisă de Marin Preda, subiect la care majoritatea elevilor a abordat romanul "Moromeţii".


Examenul de bacalaureat contină cu proba scrisă de limba maternă, pe 27 iunie, iar o zi mai târziu cu proba obligatorie a profilului. Proba la alegere va avea loc pe 30 iunie, iar pe 5 iulie vor fi afişate rezultatele la BAC 2017, înainte de contestaţii. Rezultatele finale la bacalaureat 2017 vor fi afişate pe 10 iulie, când elevii vor afla, definitiv, dacă au promovat BAC-ul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter