Educație

UPDATE Bacalaureatul se încheie astăzi. Candidaţii susţin ultima probă scrisă. Un elev din Cluj, ELIMINAT din examen

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat se încheie vineri cu proba la alegere a profilului și specializării, candidații putând opta pentru una dintre disciplinele - Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și psihologie.

"La nivelul judeţului Cluj, din totalul de 3828  înscrişi la această probă, au fost prezenţi un număr de 3759 elevi. Astfel, 68 de elevi au fost absenţi, iar un elev a fost eliminat din examen, întrucât a avut asupra lui şi a folosit dispozitive destinate fraudării prin copiere", au declarat reprezentanţii ISJ Cluj.

Pentru susținerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de candidați din toate promoțiile.


Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, între orele 16.00 — 20.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 16 iulie.

MENCS precizează că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/ comunicare.


De asemenea, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Probele scrise de la examenul de Bacalaureat au început luni cu testarea la limba şi literatura română, susţinută de 123.958 de candidaţi, respectiv 96,13 la sută dintre cei înscrişi.  Alţi 4.741 de de candidaţi nu s-au prezentat la examen, iar 70 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.


Peste 7.000 de absolvenţi de liceu au susţinut marţi proba scrisă la limba şi literatura maternă de la examenul de Bacalaureat, la maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană sau croată.

La proba obligatorie a profilului, susţinută miercuri, la matematică sau istorie, au fost prezenţi peste 120.000 de candidaţi, respectiv 95,5 la sută dintre cei înscrişi, 55 dintre aceştia fiind eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.


Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, dintre cei 125.840 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testelor scrise la una dintre cele două discipline, miercuri s-au prezentat 120.176 de candidaţi, 5.609 au absentat şi 55 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Alţi 11.798 de candidaţi şi-au echivalat notele obţinute în sesiunile anterioare, a precizat Ministerul Educaţiei.


Dintre candidaţii înscrişi la Bacalaureat, aproape 115.000 sunt din promoţia curentă, iar restul au absolvit anii trecuţi, dar nu au promovat examenul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter