Educație

Pregări în toi pentru olimpiadele naţionale care se vor desfăşura în Cluj

1600 de elevi din toată ţară vor participa la trei olimpiade naţionale care se vor desfăşura în judeţul Cluj. Autorităţile au rezervat toate hotelurile din zona centrală.

Clujul va fi gazda a trei olimpiade naţionale care se vor desfăşura în acest an. Este vorba despre olimpiada de matematică, de fizică şi cea de pedagogie.

Olimpiada de matematică se va desfăşura în perioada 7 – 11 aprilie şi va avea loc în două locaţii din judeţ: elevii claselor a V-a şi a VI-a vor susţine proba la liceul din Turda, iar elevii claselor a VII-a, VIII-a precum şi elevii claselor liceale, vor susţine proba la un liceu din Cluj-Napoca. La această olimpiadă sunt aşteptaţi să participe un număr de 800 de elevi.


 Aproximativ în aceeaşi perioadă, mai exact în 6-10 aprilie, se vor desfăşura şi olimpiadele de fizică, la care sunt aşteptaţi să participe un număr de 600 de elevi, şi cea de pedagogie, cu 200 de elevi.

Pentru ca olimpicii să aibă parte de confort pe timpul cât vor sta la noi în judeţ, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj a dispus închirierea a 1.524 de locuri în hotelurile de renume din zona centrală a municipiului.


“Echipele au inceput să lucreze pentru organizarea olimpiadelor. Am blocat cam toate hotelurile din zona centrală pentru că chiar credem că copii aştia merită foarte mult. Nu vrem să-i ducem în condiţii care nu cred că sunt optime pentru aceşti copii excepţionali şi care chiar muncesc. Avem parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj şi cu Consiliul Local al muncipiului Cluj-Napoca, care vor finanţa parţial, pentru că vă daţi seama nu acoperim cheltuielile”, a declarat inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus.

Etapa pe şcoală a acestor olimpiade s-a desfăşurat în decursul acestei luni, urmând ca până la mijlocul lunii martie să fie organizate şi olimpiadele judeţene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter