Educație

75 de elevi clujeni vor participa la un concurs județean pentru pasionații de limba engleză!

75 de elevi clujeni vor participa luni, 27 mai, la Concursul Interjudețean „THE BRITISH FACTORY”.

75 de elevi clujeni vor participa luni, 27 mai, la Concursul Interjudețean „THE BRITISH FACTORY”/ Foto: Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" Cluj-Napoca - Facebook 75 de elevi clujeni vor participa luni, 27 mai, la Concursul Interjudețean „THE BRITISH FACTORY”/ Foto: Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" Cluj-Napoca - Facebook

 

 


În data de 27 mai 2024, ora 10, la Cinematograful Dacia din Cluj-Napoca, Școala Gimnazială „Ion Creangă” va organiza etapa aniversară (11 ANI) a Concursului Interjudețean „THE BRITISH FACTOR”. 

 


90 de elevi și profesori de limba engleză vor sărbători cultura britanică, așa cum o fac de 11 ani, printr-un concurs care propune atât activități de genul chestionarelor cu răspunsuri multiple sau recunoașteți fotografia, cât și activități dinamice, mici scenete de teatru în limba engleză. 

Cu toții iubim această experiență care ne provoacă și, în același timp, ne întărește încrederea în noi înșine, ne învăță cât de importanta este munca în echipa, empatia, comunicarea asertivă și generozitatea. 


Ediție aniversară

Acest proiect-concurs se află la cea de a 11 ediție interjudețeană și este aprobat şi cuprins în calendarul activităţilor educative interjudeţene (CAERI, poziţia nr. 703, 2024).

Proiectul are numeroase valențe educative deoarece propune activități interactive care creează cadrul pentru dezvoltarea capacității elevilor pasionați de limba engleză și capabili de performanță de a comunica în limbă străină și dă posibilitatea elevilor de a realiza prezentări orale de calitate, de a-și dezvolta abilitățile de lucru în echipă și competitivitatea, în contextul lipsei acestui gen de activități la limba engleză, la ciclul gimnazial. 


Proiectul are câteva componente pe care le considerăm esențiale din punctul de vedere al dezvoltării personale, profesionale și instituționale: mobilitate și schimb de bune practici, metodologie modernă de predare a limbii engleze (Web 2.0) și transdisciplinaritate, formarea de competențe cheie, promovarea elevilor capabili de perfomanță, creșterea prestigiului unităților de învățământ, interculturalitate, dimensiune europeană. 

La această ediție vor participa 75 de elevi și 15 profesori de limba engleză de la diferite școli din județ: 


  • Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”
  • Liceul Teoretic „Avram Iancu”
  • Liceul Sportiv
  • Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”
  • Şcoala Gimnazială „Octavian Goga”
  • Şcoala Gimnazială „Iuliu Haţieganu”
  • Şcoala Gimnazială „Emil Isac”
  • Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”
  • Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”  
  • Școala Gimnazială „Ștefan Pascu” din Apahida

Activitatea va fi condusă de către coordonatorul proiectului, profesoara de limba engleză Camelia Sîncrăian Pop.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Admiterea la liceu în anul școlar 2024-2025. Calendarul oficial al probelor de aptitudini.

Echipa de Fotbal a Școlii „Ion Creangă” din Cluj, vicecampioana României la Olimpiada Națională a Sportului Școlar.

abonare newsletter