Educație

Elevi clujeni, premiați cu medalii de aur la Concursul Interdisciplinar „Conference of Young Scientists” din Turcia

România a fost reprezentată de un lot de elevi din Cluj-Napoca la Concursul Interdisciplinar „Conference of Young Scientists” din Izmir, Turcia. Elevii clujeni s-au întors cu multe premii, inclusiv medalii de aur.

România a fost reprezentată de un lot de elevi din Cluj-Napoca la Concursul Interdisciplinar „Conference of Young Scientists” din Izmir/ Foto: Consulatul General al României la Izmir / Izmir Romanya Baskonsoloslugu - Facebook România a fost reprezentată de un lot de elevi din Cluj-Napoca la Concursul Interdisciplinar „Conference of Young Scientists” din Izmir/ Foto: Consulatul General al României la Izmir / Izmir Romanya Baskonsoloslugu - Facebook

 

 


Concursul Interdisciplinar „Conference of Young Scientists” este o competiție de excelenţă care promovează formarea abilităților de cercetare științifică, precum și dezvoltarea creativității elevilor.
 

Ediția cu numărul 30 a avut loc la Izmir, în perioada 21-26 aprilie 2024. 


România a fost reprezentată de un lot de elevi din Cluj-Napoca care s-au întors acasă cu multe premii, inclusiv medalii de aur.

Elevii clujeni au obținut:


  • trei medalii de aur
  • două medalii de argint
  • două medalii de bronz 
  • șapte premii la secțiunea postere, dintre care trei premii I, trei premii II și un premiu III

Cine sunt elevii din lotul României?

Echipa care a făcut cinste culorilor României a fost formată din: 

  • David-Bogdan Condor, de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” (medalie de aur și premiul I la postere)
  • Copaciu Bianca și Alexandra Zeicu, de la Colegiul Tehnic „Ana Aslan” (medalie de aur și premiul III la postere)
  • Irina Adam, de la Liceul Teoretic ELF (medalie de argint)
  • Irina Todea, de la Colegiul Național „Gheorghe Şincai” (medalie de bronz și premiul II la postere)
  • Balog Dorka și Vegh Ervin, de la Liceul Teologic Reformat (medalie de bronz și premiul II la postere)
  • Maria Cassandra Rus, de la Colegiul Național „Gheorghe Şincai” (medalie de argint și premiul II la postere)
  • Tudor Ioan Pop, de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” (medalie de aur și premiul I la postere)
  • Alexandru Neag și Victor Neag, de la Colegiul Național „George Coșbuc” (premiul I la postere).

„Acestă ediție a fost coordonată de doamna prof. dr. Adelhaida KEREKES, inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Cluj, președintele Steering Commmitte of ICYS pentru un mandat de patru ani. I s-au alăturat în coordonarea lotului României doamna prof. dr. Felicia BOAR, inspector școlar la ISJ Cluj, și doamna prof. dr. Lavinia MUREȘAN.
Elevii români și profesorii lor coordonatori au fost inspirați de pasiunea pentru cercetare, aducând idei inovative în proiectele prezentate, apreciate la cel mai înalt nivel de juriul internațional. Consulatul General al României la Izmir adresează sincere felicitări atât elevilor care au reprezentat țara noastră la a 30-a ediție a Conference of Young Scientists, profesorilor coordonatori care i-au însoțit la Izmir, cât și profesorilor îndrumători de la liceele la care învață acești tineri de excepție!”, au transmis reprezentanții Consulatului General al României la Izmir.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de elevi de la Şcoala „Ion Creangă” au luat parte la „Marșul bicicliștilor”: „Marșul încurajează să folosească mai des bicicleta în locul altor mijloace de transport”

Rezultate de excepție pentru elevii clujeni la Concursul regional de matematică aplicată în economie ECOMAT, ediția a X-a

Ultimele Stiri
abonare newsletter