Educație

Modificări privind bursele școlare. Va fi introdusă bursa de reziliență.

Ministerul Educaţiei a anunţat că vor fi introduse modificări în privinţa burselor elevilor, din anul şcolar 2024 - 2025.

Ministerul Educaţiei a anunţat că vor fi introduse modificări în privinţa burselor elevilor, din anul şcolar 2024 - 2025/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Ministerul Educaţiei a anunţat că vor fi introduse modificări în privinţa burselor elevilor, din anul şcolar 2024 - 2025/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Ministerul Educaţiei a anunţat că vor fi introduse modificări în privinţa burselor elevilor, din anul şcolar 2024 - 2025. 

 


Va apărea bursa de rezilienţă, care se va acorda elevilor cu media cel puţin 7 şi care fac parte din primii 30 la sută dintre elevii unei clase.

Anul școlar viitor se vor acorda următoarele burse, potrivit proiectului de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică, luni, 25 martie.


a) bursă de excelență olimpică (I și II);
b) bursa de merit; – 450 de lei/lună
c) bursa de reziliență; – 300 de lei/ lună
d) bursă socială; – 300 de lei/ lună
e) bursă tehnologică – 300 de lei/lună

Ministerul Educației propune introducerea unui prag pentru acordarea bursei de merit: pentru elevii care vor avea media anuală peste 9,50. În paralel, se propune și bursa de reziliență, pentru elevii cu medii între 7 și 9,50, potrivit proiectului de ordonanță de urgență care modifică Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023.


Bursa de merit rămâne în cuantum de 450 de lei, iar cea de reziliență va fi de 300 de lei.

Bursa de reziliență va fi acordată și elevilor cu afecțiuni oncologice sau care sunt școlarizați pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni, în cadrul „Școlii din Spital” sau la domiciliu.


„Noi beneficiari de bursă socială: elevii cu afecțiuni oncologice și/sau cronice școlarizați, pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni, în cadrul «Școlii din Spital» sau la domiciliu, precum și a elevilor reintegrați în unitatea de învățământ la care  au fost înmatriculați anterior, după o perioadă de spitalizare mai mare de 4 săptămâni.

Bursa de excelență, bursa de  merit, bursa de reziliență sau  bursa tehnologică sunt acordate doar elevilor care au obținut media 10/calificativul foarte bine la purtare la finalul anului școlar anterior.

În situația în care elevii acumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună, nu primesc bursa de excelență, bursa de reziliență, bursa de merit, bursa socială, bursa tehnologică, după caz, pentru luna respectivă”, a transmis Ministerul Educației.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Evaluarea Națională şi Bacalaureatul nu se modifică anul acesta

Rezultate simulare BAC 2024. Aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5 la Limba română. Promovabilitate redusă pentru elevii de la liceele cu profil vocațional și tehnologic din Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter