Educație

Simulare Bacalaureat 2024. Elevii din partea minorităților susțin ultima probă la limba și literatura maternă.

Simularea examenului naţional de Bacalaureat se încheie joi cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă care va fi susţinută de elevii din partea minorităţilor naţionale.

Simularea Bacalaureatului se încheie, joi, cu proba la limba și literatura maternă/Foto: Depositphotos.com Simularea Bacalaureatului se încheie, joi, cu proba la limba și literatura maternă/Foto: Depositphotos.com

 

 


Luni a fost programată proba scrisă de Limba şi literatura română, marţi cea obligatorie a profilului, iar miercuri proba la alegere a profilului sau specializării.

 


Rezultatele vor fi comunicate pe 15 martie.

Simularea examenului naţional de Bacalaureat din anul şcolar 2023 - 2024 este organizată în peste 1.320 de unităţi de învăţământ şi implică participarea a peste 146.000 de elevi, estimează Ministerul Educaţiei.


Desfășurarea probelor din cadrul simulării la BAC

Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30.


Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

CITEȘTE ȘI: 
Peste 146.000 de elevi vor participa la simularea examenului de Bacalaureat în 1.320 de unități de învățământ la nivel național

5.022 elevi clujeni ai claselor a XII-a/a XIII-a susțin, începând de luni, 4 martie 2024, simularea Examenului Național de Bacalaureat 2024. Simularea probelor scrise în cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea martie 2024, pentru cei 5.022 de elevi se desfășoară în 58 de centre de examen, organizate la nivelul județului Cluj.


La prima probă susţinută elevilor le-au fost distribuite, pe bază de semnătură de primire, codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele. Pe baza acestor coduri vor afla ulterior rezultatele obţinute.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

Subiectele şi baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul simulării examenelor naţionale din acest an sunt publicate zilnic, la ora 15,00.

Comunicarea rezultatelor se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor.

De asemenea, rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Simulare Bacalaureat 2024. Peste 5.000 de elevi clujeni vor susține examenele.

Peste 86% dintre elevi au participat la prima probă a simulării Bacalaureatului

Ultimele Stiri
abonare newsletter