Educație

Elevii clujeni care participă la olimpiadele de matematică și informatică, pregătiți de profesorii UBB

Elevii clujeni sunt pregătiți pentru olimpiadele naționale de matematică și informatică de către profesorii UBB Cluj.

Profesorii Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pregătesc elevii clujeni din clasele de gimnaziu (V-VIII) și liceu (IX-XII) pentru participarea la olimpiadele naționale de matematică și informatică/ Foto: UBB Cluj Profesorii Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pregătesc elevii clujeni din clasele de gimnaziu (V-VIII) și liceu (IX-XII) pentru participarea la olimpiadele naționale de matematică și informatică/ Foto: UBB Cluj

 

 


Profesorii Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pregătesc elevii clujeni din clasele de gimnaziu (V-VIII) și liceu (IX-XII) pentru participarea la olimpiadele naționale de matematică și informatică. 

 


În cadrul programului „Hai la olimpiadă”, profesorii Facultății de Matematică și Informatică a UBB susțin săptămânal cursuri de pregătire suplimentară a elevilor clujeni care doresc să se prezinte la concursurile școlare. Orele se desfășoară în sălile de curs ale Facultății de Matematică și Informatică, iar elevii sunt selectați la începutul fiecărui an școlar în funcție de rezultatele obținute la concursurile de matematică și informatică la care au participat în anul școlar anterior sau pe baza unei testări inițiale. 

CITEȘTE ȘI:
Un elev din Cluj cu media 1 primește bursă de MERIT! Peste 150 de elevi din județ, cu medii sub 5, sunt răsplătiți pentru „efoturile” lor

„Implicarea în comunitate este una dintre direcțiile strategice ale Universității noastre, iar acest program are menirea atât de a susține elevii performanți, cât și de a pregăti viitorii studenți la un nivel cât mai ridicat. Alături de programe precum cele de pregătire a elevilor de liceu pentru susținerea examenului de bacalaureat sau pentru admiterea la facultate, programul de pregătire pentru olimpiade vine în sprijinul profesorilor din învățământul preuniversitar, de această dată spectrul fiind mult mai larg, întrucât programul se adresează nu doar liceenilor, ci tuturor elevilor performanți din clasele 5-8”, spune rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David. 


În anul școlar 2023-2024, la cursurile de pregătire pentru olimpiade participă peste 330 de elevi, aceștia rezolvând în fiecare sâmbătă, sub îndrumarea profesorilor Facultății de Matematică și Informatică a UBB, probleme cu un nivel ridicat de complexitate.

Coordonatorii programului, profesorii Dorel Duca (Matematică) și Adriana Mihaela Guran (Informatică), spun că numărul elevilor înscriși este în fiecare an foarte mare, iar selecția este extrem de dificilă, întrucât toți cei care se înscriu la cursurile suplimentare sunt foarte bine pregătiți și dornici de performanță. 


Programul „Hai la olimpiadă” a fost inițiat în anul 2012 și a dus la crearea, la nivel național, a unei rețele de centre în care unii dintre cei mai buni profesori predau cursuri aprofundate de matematică, fizică, informatică, astronomie, astrofizică și chimie pentru pregătirea elevilor în vederea participării la olimpiadele și concursurile școlare. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Modele de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională de anul viitor, publicate de Ministerul Educației

UBB, prezentă în noul clasament Shanghai pe domenii de studiu în 2023

Ultimele Stiri
abonare newsletter