Educație

Elevii din zona metropolitană a Clujului, transport gratuit pe toate liniile de autobuz din municipiu

În prezent elevii din zona metropolitană au gratuit doar pe o linie de transport public.

Transport public gratuit pentru elevii din zona metropolitană/Foto: Emil Boc Facebook.com Transport public gratuit pentru elevii din zona metropolitană/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Potrivit propunerii înaintate recent de administrația locală, de luna viitoare elevii din zona metropolitană vor beneficia de gratuitate pe toate liniile de transport public din municipiul Cluj-Napoca. 

 


Acordarea de facilități pentru transportul public elevilor le oferă acestora atât posibilitatea de a se deplasa eficient către și dinspre instituțiile de învățământ, cât și de a se bucura de viața culturală, sportivă, socială a orașului.

„Cel târziu din luna noiembrie, elevii care învață în Cluj-Napoca și locuiesc în comunele ce fac parte din Asociația Metropolitană de Transport Public Cluj vor beneficia de transport gratuit pe raza municipiului pe toate liniile urbane - la fel ca elevii cu domiciliul în Cluj-Napoca - pe lângă gratuitatea la transportul în comun pe raza localității de reședință”, a notat, miercuri, primarul Emil Boc.


Facilitățile oferite vin în sprijinul elevilor și în dezvoltarea sistemului de învățământ clujean, astfel încât cei care studiază în Cluj-Napoca să dispună de mobilitate urbană. 

CITEȘTE ȘI: 
Elevii din zona metropolitană ar putea avea transport gratuit pe toate liniile de autobuz. Emil Boc: „Este o formă de respect”

Costurile pentru abonamentele elevilor din zona metropolitană școlarizați în municipiu sunt suportate de către Primăria Cluj-Napoca. 


În acest sens, pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu Local este introdus proiectul de hotărâre privind aprobarea prețurilor pentru abonamentele lunare destinate transportului elevilor din zona metropolitană a Asociației Metropolitane de Transport Public Cluj (A.M.T.P.C.), școlarizați în municipiul Cluj-Napoca, practicate de către Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. Comunele cuprinse în proiect sunt: Aiton, Apahida, Baciu, Chinteni, Ciurila, Feleacu, Florești, Gilău, Petreștii de Jos.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Elevii din zona metropolitană ar putea avea transport gratuit pe toate liniile de autobuz. Emil Boc: „Este o formă de respect”

Ultimele Stiri
abonare newsletter