Educație

Burse majorate în anul universitar 2023-2024. Câți bani vor primi studenții?

Bursele pentru studenți, doctoranzi sau bursele de excelență olimpică au fost majorate, situație în care studenții vor beneficia de mai mulți bani în anul 2023-2024.

Studenții vor avea burse majorate/Foto: Depositphotos.com Studenții vor avea burse majorate/Foto: Depositphotos.com

 

 


La mijlocul lunii trecute, ministerul Educației aproba regulile de acordare a burselor școlare, însă primele viramente urmează să fie efectuate abia la mijlocul lunii noiembrie. 

 


Recent, ministerul Educației a anunțat semnarea ordinului pentru aprobarea cuantumului burselor acordate studenților în anul 2023-2024, precum și principalele modificări prin care valoarea acestor burse a fost majorată. 

Atfel, cuantumul bursei sociale ajunge la 900 de lei, bursa de doctorat la 3.200 de lei pentru cei în ani terminamli, iar bursele de studiu pentru masterat didactic pot ajunge la 3.158 de lei.


Burse pentru studenți în anul universitar 2023-2024

Cuantumul minim al bursei sociale crește de la 580 de lei la 900 de lei
Cuantumul bursei de doctorat crește de la 1.700/1950 de lei la 3.200 de lei pentru studenții doctoranzi înmatriculați în anul III și IV de studii.
Acordarea unei burse de studiu pentru licența didactică cu dublă specializare, respectiv pentru masterat didactic, în valoare de 3.158 de lei.
Acordarea de burse de excelență olimpică I/ internațională studenților din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat înmatriculați în anul I, licența care au obținut premiile I, II sau III la olimpiadele școlare internaționale:
3.300 de lei pentru premiul I
2.475 de lei pentru premiul II
1.650 de lei pentru premiul III

CITEȘTE ȘI: 
Bursele școlare, plătite elevilor la mijlocul lunii noiembrie. Care sunt tipurile de burse și criteriile de acordare?

„Pe lângă principalele modificări ce se găsesc în imagine, cuantumul burselor de performanță, bursa de performanță sportivă, bursa pentru învățământ dual și bursa specială vor fi stabilite prin hotărâre a senatului instituției de învățământ superior de stat, la propunerea Consiliului de administrație.


A fost semnat Ordinul privind aprobarea cuantumurilor burselor pentru studenții înmatriculați la programe de studii universitare, organizate cu finanțare de la bugetul de stat, la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior de stat, în anul universitar 2023-2024”, informează ministerul Educației, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook.

În vara acestui an, ministerul Educației a modificat criteriile de acordare a burselor elevilor, prin care valoarea burselor de merit a fost majorată, însă bursa de studiu a fost eliminată. Noile criterii de acordare a burselor școlare au stârnit reacții vehemente din partea elevilor și părinților


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Bursele școlare, plătite elevilor la mijlocul lunii noiembrie. Care sunt tipurile de burse și criteriile de acordare?

abonare newsletter