Educație

Telefonul unui elev din Cluj a scos fum, iar copiii au fost scoși din clasă. Elevii NU au voie cu telefoane la ore. FOTO

Situație bizară la Liceul Teoretic „Eugen Pora” din Cluj-Napoca. Telefonul unui elev a început să scoată fum din senin, în timpul orei. Profesorul care ținea ora i-a scos din clasă pe elevi pentru a deschide geamurile.

Telefonul unui elev a început să scoată fum din senin, în timpul orei/ Foto: antena3.ro Telefonul unui elev a început să scoată fum din senin, în timpul orei/ Foto: antena3.ro

 

 


Telefonul unui elev de la Liceul Teoretic „Eugen Pora” din municipiul Cluj-Napoca a început să scoată fum în timpul orelor.

 


Potrivit directoarei liceului, incidentul a avut loc în timpul orei de curs, iar elevii au fost scoși din clasă pentru 10 minute.

CITEȘTE ȘI:
Cluj-Napoca are cu 10.000 de elevi și preșcolari mai mulți decât acum 10 ani. Boc: „Am construit echivalentul a 6 școli. Mai facem două noi”

„În primul rând discutăm că s-a petrecut (incidentul – n.red.) în timpul orei, cu profesorul acolo. În al doilea rând telefonul nu era la ureche, era pe bancă și în al treilea rând telefonul nu a luat foc, pur și simplu bateria a scos fum fiind inflamată dintr-o autocombustie probabil. Profesorul a decis să-i scoată 10 minute pentru a aerisi pentru că a ieșit puțin fum, după care totul a reintrat în normal (...) Nu am chemat pompierii, nu am evacutat școala, nu s-a dat alarma, nu a pornit senzorul de fum, pur și simplu bateria s-a scurs și în momentul în care s-au combinat substanțele din interiorul ei tehnic a scos fum”, a declarat pentru monitorulcj.ro directoarea Liceului „Eugen Pora”, Ana Maria Baciu.


Elevii nu au voie cu telefoanele mobile la ore

Până acum, folosirea telefoanelor mobile era interzisă doar în timpul orelor de curs. Din acest an, elevii vor putea folosi telefoanele în școli, însă doar în zonele specificate în regulamentul intern.

Elevii nu vor avea voie să folosească telefoanele nici în timpul activităților școlare care se petrec în afara unității de învățământ.


CITEȘTE ȘI:
Soluții radicale pentru a stopa violența în școli. Exmatricularea elevilor pentru indisciplină, fără telefoane mobile, interzicerea părăsirii țării în timpul școlii, doar în vacanțe, părinții obligați la despăgubiri către profesorii umiliți

În plus, dacă nu respectă regula, profesorii vor putea chiar să le confiște telefoanele dacă sunt folosite oriunde altundeva. Ulterior, potrivit noii legi, telefoanele vor fi predate elevilor sau părinților, după caz.

În cazul elevilor de liceu, rămâne la decizia școlii, în ce condiții li se interzice folosirea telefoanelor mobile, potrivit edupedu.ro


„Utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui alt echipament de comunicații electronice de către un elev este interzisă pe perioada desfășurării cursurilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, inclusiv în timpul activităților educaționale care se desfășoară în afara unităților de învățământ, cu excepția utilizării acestora în scop educativ sau în spațiile autorizate explicit de regulamentul intern al unității de învățământ (…) În învățământul liceal, regulamentul intern al unității de învățământ poate interzice folosirea de către un elev a dispozitivelor menționate la alin. (3) în întreaga sau doar o parte din incinta unității de învățământ, precum și în timpul activităților care se desfășoară în afara acesteia”, se prevede în Lege.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

38 de cazuri de violență în școlile din Cluj, într-un singur an. Profesori, printre victimele agresiunilor

Învățământ „la grămadă”. Undă verde pentru aglomerarea claselor de elevi.

abonare newsletter