Educație

Parteneriat încheiat de UBB cu Federația Română de Fotbal, pentru formarea antrenorilor de fotbal. Centru regional de licențiere UEFA, la Cluj-Napoca.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Federația Română de Fotbal (FRF) au încheiat recent un protocol care pune bazele unor programe pentru formarea și perfecționarea antrenorilor de fotbal, precum și pentru crearea, la Cluj-Napoca a unui nou Centru Regional de Licențiere UEFA C și B.

Teren de sport/Foto: ubbcluj.ro Teren de sport/Foto: ubbcluj.ro

 

 


Potrivit protocolului care va fi aplicat chiar din acest an, studenții UBB aflați în anii terminali ai programelor de licență sau master care vor obține calificarea de antrenor vor parcurge, în ultimul semestru de studii, în afara orelor de studiu, prin Școala Federală de Antrenori, programa și procesul de formare pentru Licența UEFA C, conform cerințelor UEFA.

 


De asemenea, vor fi organizate stagii de practică de specialitate, sesiuni de pregătire specifică, iar cei mai buni studenți vor putea participa la anumite acțiuni ale echipei naționale de fotbal.

UBB s-a implicat activ în ultimii ani în susținerea mișcării sportive și a performanțelor în sport, intrând, în anul 2016, alături de celelalte universități publice din Cluj și de autoritățile locale clujene, într-un parteneriat care are ca obiectiv final revigorarea fenomenului U Cluj și renașterea clubului Universitatea ca emblemă a orașului. UBB a fost mereu alături de echipa Universității Cluj, asigurând infrastructură necesară efectuării antrenamentelor și cantonamentelor și orice alt sprijin pe care îl poate oferi, în funcție de resursele proprii,  o instituție publică.


Potrivit rectorului Daniel David, Universitatea Babeș-Bolyai va continua să se implice în susținerea performanței și educației sportive. 

„UBB, universitatea cu cea mai veche și mai mare comunitate academică din România, prima universitate a țării recunoscută oficial ca universitate de tip world-class (QS*****), este o universitate globală care își asumă în mod conștient toate cele trei misiuni: educație, cercetare științifică și relația cu societatea. Ne-am implicat și vom continua să ne implicăm în susținerea performanței și a educației sportive în general, am contribuit, prin specialiștii noștri, la elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport. 


Reiau o idee pe care am mai spus-o și în care cred, îndrăznind, ca rector al celei mai mari universități clujene, succesoare a Universității românești din Cluj, să actualizez vorbele înțelepte și potrivite pentru un început romantic ale rectorului Iuliu Hațieganu, spunând că scopul nostru este de a crea oameni sănătoși, dar când se poate și campioni. Și armonie, dar când se poate și record. Pentru aceasta vom continua să fim alături de mișcarea sportivă și să o sprijinim și din punctul de vedere al formării profesioniștilor ei”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

De asemenea, Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu” al al Universității Babeș-Bolyai este unul dintre cele mai moderne parcuri sportive universitare din România, dar și una dintre cele mai importante zone de relaxare pentru clujeni. Reabilitat printr-un proiect finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2007-2013, Parcul Sportiv Universitar “Iuliu Hațieganu” se ridică la standarde europene în cee ace privește dotările și amenajările sportive.


Acesta este al treilea parteneriat încheiat de FRF, după cele cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea de Vest din Timișoara, dintr-o serie de 12 cu universități din întreaga țară, derulate în vederea optimizării procesului de formare a viitorilor antrenori de fotbal calificați și sprijinirii acestora în vederea obținerii la timpul potrivit a licențelor UEFA, specifice fiecărui nivel al fotbalului în care vor activa, potrivit Federației Române de Fotbal

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sportul românesc înregistrează un declin considerabil. Strategia națională pentru sport, coordonată de UBB, include 70 de obiective concrete

Ultimele Stiri
abonare newsletter