Educație

Elevii care au obținut media 10 la examenele naționale din vară vor fi premiați cu până la 5.000 de lei, pentru rezultate deosebite

Proiectul de hotărâre de guvern privind acordarea de stimulente financiare celor 558 de absolvenţi de gimnaziu şi liceu care au obţinut media 10 la examenele naţionale din sesiunea iunie - iulie a fost avizat, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei.

Elevi care se uită la rezultatele de la examene/ Foto: arhivă monitorulcj.ro Elevi care se uită la rezultatele de la examene/ Foto: arhivă monitorulcj.ro

 

 


Proiectul de hotărâre de guvern privind acordarea de stimulente financiare celor 558 de absolvenţi de gimnaziu şi liceu care au obţinut media 10 la examenele naţionale din sesiunea iunie - iulie a fost avizat, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei.

 


Conform prevederilor proiectului, fiecare dintre cei 466 de absolvenţi de gimnaziu cu media 10 la Evaluarea Naţională va fi premiat cu 2.000 de lei, în timp ce fiecare dintre cei 92 de absolvenţi de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat, dintre care 78 la examenul naţional, inclusiv sesiunea specială, respectiv 14 la Bacalaureatul german, va fi premiat cu 5.000 de lei, a precizat Ministerul Educaţiei, pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI:
25 de elevi cu 10 „pe linie” la Evaluarea Națională și BAC vor fi premiați cu 1.000 de lei de Primăria Cluj-Napoca

Rezultate finale BAC 2023. O medie de 10 la Cluj după contestații, la Colegiul „Emil Racoviță”, singura din tot județul

Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare a stimulentelor financiare urmează să fie aprobate prin ordin de ministru.


Premierea elevilor de 10 în Cluj

În Cluj, elevii cu rezultate maxime la examenele naționale au fost premiați anual de administrația locală. 

Și în acest an, elevii  clujeni care au obținut media 10 la examenele din vară, dar și profesorii care i-au pregătit, vor fi premiați cu 1.000 de lei, bani din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca. 


Astfel, 25 de elevi cu 10 „pe linie” la Evaluarea Națională și BAC vor fi premiați cu 1.000 de lei de Primăria Cluj-Napoca.

Recent, Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de 60.000 lei pentru premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2023, și a profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora, respectiv a sumei de 4.000 de lei pentru singurul elev din județ care a luat 10 la toate cele trei probe ale examenului de Bacalaureat, respectiv a profesorilor săi la acele materii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

16 elevi de nota 10 la Evaluarea Națională, premiați cu 2.000 de lei la Primărie. Boc: „Sunteți mândria acestui oraș”

Elevii de 10 de la bacalaureat și evaluare națională primesc 1.000 de lei de la Primărie

abonare newsletter