Educație

Peste 19.300 de candidați înscrişi la UBB la finalul primei săptămâni de admitere. Care a fost cea mai căutată facultate?

Peste 15.470 de absolvenți de liceu și-au depus dosarele de înscriere în prima săptămână de admitere în anul universitar 2023-2024 la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), în timp ce aproape 3.900 de absolvenți de facultate au optat, în aceeași perioadă de timp, pentru studiile de master.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Peste 15.470 de absolvenți de liceu și-au depus dosarele de înscriere în prima săptămână de admitere în anul universitar 2023-2024 la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), în timp ce aproape 3.900 de absolvenți de facultate au optat, în aceeași perioadă de timp, pentru studiile de master oferite de UBB. 

Astfel, numărul dosarelor depuse pentru studiile de licență în sistem de învățământ cu frecvență a ajuns la 13.408, iar cele pentri învățământ la distanță sau cu frecvență redusă sunt în număr de 2067. 


Numărul dosarelor pentru studiile de master depuse în prima săptămână a admiterii 2023 se ridică la 3.895.

La o parte dintre facultățile UBB, înscrierile continuă și în această săptămână, atât la licență, cât și la master.


FSEGA, cea mai căutată facultate la nivel de licență

Cea mai căutată facultate a fost Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse 2.831 de dosare pentru studiile de licenţă, urmată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei - cu 2.604 de dosare pentru studiile de licenţă, Facultatea de Matematică şi Informatică – 1.696 de dosare depuse, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării - unde au fost depuse 1.677 de dosare de înscriere, respectiv, Facultatea de Drept care a avut 1.159 de candidaţi la studiile de licență.

În ceea ce privește admiterea pentru studiile de master, cele mai căutate specializări au fost, în prima săptămână de înscriere, cele ale Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (984 de dosare de înscriere depuse), urmate de cele ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (913 candidați) și ale Facultății de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (618 candidați).


Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a dat luni, 10 iulie 2023, startul sesiunii de vară a admiterii în anul uniersitar 2023-2024, cu 5.298 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu10.892 de locuri în regim cu taxă și 2.980 de locuri pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.  

La nivel master, UBB pune la dispoziția absolvenților de facultate care vor să-și continue studiile un număr de 3.627 de locuri la buget şi 6.284 de locuri la taxă.  


Candidații pot alege între cele 252 de programe de licență (învățământ cu frecvență, frecvență redusă sau la distanță) și 236 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 10 și 27 iulie 2023. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponible pentru fiecare dintre cele 22 de facultăți ale UBB.

Pentru admiterea în anul universitar 2023-2024 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită. Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2023-2024 sunt, de asemenea, stabilite la nivelul fiecărei facultăţi şi pot fi consultate. 

Informațiile complete cu privire la admiterea din acest an la UBB pot fi consultate de către candidați. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

UBB va organiza din toamna anului 2023 programul de licență în Inteligență Artificială

Peste 7.800 de absolvenţi de liceu, înscrişi în primele 3 zile de Admitere la UBB. Care sunt cele mai căutate facultăți?

Ultimele Stiri
abonare newsletter