Educație

Elev de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, AUR la Olimpiada de Matematică pentru Juniori din Albania

Lotul de elevi olimpici români a obținut trei medalii de aur, două de argint și una de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO) 2023, desfășurată la Tirana, capitala Albaniei.

Elevii de clasa a VIII-a care au obținut medalii de aur, argint și bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică Juniori. Foto: Facebook Ministerul Educației Elevii de clasa a VIII-a care au obținut medalii de aur, argint și bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică Juniori. Foto: Facebook Ministerul Educației

 

În clasamentul neoficial pe națiuni, România a ocupat locul al doilea cu 156 de puncte. Echipa României va reveni în țară miercuri, 28 iunie, anunță Societatea de Științe Matematice din România (SSMR) într-un comunicat.


În perioada 23 – 28 iunie 2023, la Tirana, Albania, se desfășoară cea de a 27-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (JBMO 2023). 

„Felicitări elevilor români și profesorilor care i-au pregătit! Fiecare dintre participanții din lotul României a obținut medalii!”, a transmis Ministerul Educației.


Medalii de aur: 
Matei Neacșu (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București) 
Iancu-Ioan Sandea (clasa a VIII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca)
David Mărghidan (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Pitești)

Medalii de argint:
Andrei Șună (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)
Sara Lorena Berghea (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)


Medalie de bronz:
Ioana Stroe  (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)

Potrivit sursei citate, echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu (Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina) – leader, și Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Național „Tudor Vianu”, București) – deputy leader, și însoțită de profesorii Dana Heuberger (Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Baia Mare), Gabriel Popa (Colegiul Național Iași) – ambii observatori A, și Marian Haiducu (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Pitești) – observator C.


La JBMO participă echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, România, Serbia și Turcia – țări membre oficiale ale competiției, precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Albania (echipa B), Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Turkmenistan – țări invitate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 5.000 de elevi din Cluj au susținut proba la Matematică de la Evaluarea Națională. 174 de absolvenți ai claselor a VIII-a nu s-au prezentat la examen

Evaluare Națională. Au apărut subiectele pe care le-au primit elevii la examenul de matematică

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Cluj, palmares impresionant de medalii la Olimpiada de Limbi Romanice

abonare newsletter