Educație

Aproape 600 de elevi din Cluj susțin proba la Limba maternă din cadrul Evaluării Naționale

Examenul de Evaluare Națională 2023 se încheie, joi, cu proba la Limba și Literatura maternă. În județul Cluj, aproape 600 de elevi urmează să participe la examen.

Evaluare Națională 2023 Proba scrisă la Liimba și Literatura maternă/Foto: Ministerul Educației România Facebook.com Evaluare Națională 2023 Proba scrisă la Liimba și Literatura maternă/Foto: Ministerul Educației România Facebook.com

 

 


Examenul de Evaluare Națională continuă joi, 22 iunie 2023, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă. În județul Cluj, la această probă urmează să participe 575 elevi. 

 


Dintre aceștia, 73 elevi vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă germană.

De asemenea, 502 elevi vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă maghiară.


Examenele din cadrul Evaluării Naționale au început luni, cu proba la Limba și literatura română. Miercuri, absolvenții clasei a VIII-a au susținut proba la Matematică.

În Cluj, la proba scrisă la Matematică nu s-au prezentat un număr de 174 de elevi, iar la proba scrisă la Limba română un număr de 163 de elevi din totalul celor înscriși nu au participat. 


La sesiunea iunie 2023, în Cluj au fost înscriși un număr de 5.136 de elevi.

La nivel național, peste 161.500 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi în vederea susţinerii Evaluării Naţionale, organizată în 3.553 de unităţi de învăţământ/centre de examen, în perioada 19 iunie - 4 iulie, potrivit situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei, pe baza informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene.


Primele rezultate vor fi comunicate joi, 28 iunie 2023, până la ora 14:00, în centrele de examen.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie 2023.   

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 5.000 de elevi din Cluj au susținut proba la Matematică de la Evaluarea Națională. 174 de absolvenți ai claselor a VIII-a nu s-au prezentat la examen

Evaluare Națională: 163 de elevi din Cluj NU s-au prezentat la examenul de Limba română

Începe Evaluarea Națională. Peste 5100 de absolvenți de clasa a VIII-a din Cluj susțin proba la Limba română luni

Ultimele Stiri
abonare newsletter