Educație

Probele de competență de la BAC 2023, programate pentru 14-23 iunie. Ministerul Educației prelungește perioada de înscriere la examenele naționale

Perioada pentru încheierea situației școlare a elevilor și înscrierea la Evaluarea Națională și Bacalaureat a fost extinsă. Potrivit noului calendar aprobat, probele de competență de la BAC 2023 sunt programate să înceapă săptămâna viitoare.

Perioada de înscriere la examenele naționale, extinsă. Probele de competență BAC2023, programate pentru săptămâna viitoare/Foto: Ministerul Educației România Facebook.com Perioada de înscriere la examenele naționale, extinsă. Probele de competență BAC2023, programate pentru săptămâna viitoare/Foto: Ministerul Educației România Facebook.com

 

 


Probele de competențe la Bacalureat ar fi trebuit să înceapă luni, 12 iunie, și să se încheie în 21 iunie. În contextul grevei generale din învățământ, Ministerul Educației a extins perioada pentru desfășurarea acestora. 

 


Anunțul a fost făcut de ministrul Educației Ligia Deca în cadrul unei conferințe susținute după încheierea ședinței de Guvern. 

Potrivit noului calendar aprobat, situația școlară a elevilor va putea fi încheiată până săptămâna viitoare, în 13 iunie. 


„După cum știți, conform calendarului actual, mâine, 9 iunie, se termină perioada încheierii situației școlare pentru clasele a VIII-a și  XII-a. 

Tot pe 9 iunie, vineri, ar fi trebuit să se termine înscrierile la examenul de Bacalaureat și la Evaluarea Națională. 


Având în vedere contextul actual, am semnat ordinul de ministru prin care pentru clasele a VIII-a, a XII-a, și a XIII-a pentru seral și frecvență redusă, perioada de încheiere a situației școlare se prelungește până pe 13 iunie.

În ceea ce privește înscrierea la examene, precum înscrierea la examenul de Bacalaureat și Evaluare Națională, se vor prelungi și ele până pe 13 iunie”, a declarat Ligia Deca


CITEȘTE ȘI:

Mediile elevilor, încheiate cu două note la o disciplină. Regulamentul pentru încheierea situației școlare, modificat de Ministerul Educației

„În acest context, probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat se vor susține în perioada 14-23 iunie 2023.

În ceea ce privește probele scrise, pentru ambele examene naționale, Bacalaureatul și Evaluarea Națională, nu se impune în acest moment modificarea calendarului”, a anunțat Ligia Deca, ministrul Educației, în conferința de presă susținută după încheierea ședinței de Guvern. 

Ministerul Educației a modificat regulamentul de funcționare a școlilor prin ordin de ministru, care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Astfel, mediile elevilor vor putea fi încheiate cu minim două note la o disciplină de studiu.

În plus, ministrul Educației a declarat că autoritățile competente „fac toate eforturile” pentru desfășurarea în condiții normale a actului educațional și deblocarea crizei din învățământ. 

Ligia Deca s-a referit și la opțiunile luate în calcul de autorități în condițiile în care greva din învățământ nu se încheia până săptămâna viitoare. 

„Vom găsi soluții, una din opțiuni este echivalarea competențelor de la Bacalaureat cu mediile din liceu

Vom anunța din timp util orice modificări”, a declarat Deca. 

Profesorii continuă greva generală din învățământ, nemulțumiți de propunerile oferite de Guvern pentru deblocarea crizei din educație. 

Joi, cadrele didactice din Cluj au ieșit din nou în stradă și s-au adunat în Piața Unirii de unde au plecat într-un marș de protest pe Bulevardul Eroilor.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mediile elevilor, încheiate cu două note la o disciplină. Regulamentul pentru încheierea situației școlare, modificat de Ministerul Educației

Perioada de înscriere la bacalaureat s-a prelungit

Profesorii au ieșit la protest în Cluj-Napoca pentru a treia oară. Mii de profesori au pornit în marș pe Bulevardul Eroilor. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter