Educație

Află totul despre ADMITEREA LA LICEU în 2023. Locuri la liceele din Cluj

A apărut Ghidul Liceelor 2023, adresat tuturor elevilor din județul Cluj care se pregătesc să devină liceeni.

foto Facebook Emil Boc foto Facebook Emil Boc

 

GHIDUL LICEELOR 2023. Totul despre admiterea la liceu în Cluj. Fiind o etapă importantă în viața viitorilor liceeni, în care aceștia trebuie să ia decizii cu privire la cariera lor, Ghidul Liceelor 2023 le vine în ajutor, prezentând cele mai cunoscute licee din Cluj, dar și informații importante precum calendarul admiterii.
 


Citește AICI toate informațiile despre modificările la admiterea la liceu în Cluj în anul 2023: GHIDUL LICEELOR 2023

„Absolvirea  ciclului gimnazial este o etapă importantă în parcursul procesului de dezvoltare personală și profesională a fiecărui adolescent, care, la sfârșitul clasei a VIII-a, se orientează înspre clasa a IX-a învățământ liceal sau învățământ profesional și dual.

A fi corect informat privind opțiunile în carieră a devenit o condiție necesară pentru societatea în care trăim, nu puține fiind elementele de luat în considerare atunci trebuie să alegem o unitate de învățământ și o specializare. Alegerea traseului educațional ar trebui să ţină cont, în primul rând, de nivelul competențelor absolvenților ciclului gimnazial, atinse până în acest moment, corelate cu aptitudinile, pasiunile, cu analiza atentă a ceea ce ei doresc să facă în viitor. În acest proces, elevii au  nevoie de sprijinul părinților, al profesorilor și al consilierilor școlari, pentru a afla care sunt pasiunil lor și dacă acestea se potrivesc cu ce se caută pe piața muncii și cu potențialul lor de dezvoltare”, a transmis inspectorul școlar general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, Marinela Marc.


Citește AICI toate informațiile despre modificările la admiterea la liceu în Cluj în anul 2023: GHIDUL LICEELOR 2023

Câte clase de liceu sunt la fiecare filieră de studiu: teoretică, tehnologică și vocațională

Pentru anul universitar 2023-2024, au fost aprobate 176 de clase la nivel liceal, din care 94 de clase la filiera teoretică (profilurile umanist și real), 57 de clase la filiera tehnologică (profilurile tehnic, servicii, resurse naturale şi protecția mediului) și 25 de clase la filiera vocațională (profilurile teologic, sportiv, artistic şi pedagogic). Din dorința de a dezvolta aptitudinile și competențele celor care vor îmbrățișa o meserie, dar și din dorința de a răspunde cererii mediului de afaceri, 56 de clase sunt puse la dispoziția elevilor care vor opta pentru  învățământul profesional, din care 21 de clase sunt alocate pentru învățământul dual. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șefa IȘJ Cluj, Marinela Marc, despre eliminarea unor materii din programa de liceu: „Ar trebui să se regăsească în școală, într-un fel sau altul”

Mai puțin de o lună până la Evaluarea Națională! Șefa IȘJ Cluj, Marinela Marc, sfaturi pentru viitorii liceeni

Ultimele Stiri
abonare newsletter