Educație

Centru Regional de Orientare în Cariera de Cercetare, organizat de UBB Cluj. Proiectul, finanțat prin PNRR

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va coordona un nou proiect câștigător din PNRR în valoare de aproximativ 5,2 milioane de lei.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va coordona un nou proiect câștigător din PNRR în valoare de aproximativ 5,2 milioane de lei/ Foto: UBB Cluj - Facebook Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va coordona un nou proiect câștigător din PNRR în valoare de aproximativ 5,2 milioane de lei/ Foto: UBB Cluj - Facebook

 

 


Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va coordona un nou proiect câștigător din PNRR în valoare de aproximativ 5,2 milioane de lei (Investiția10 - Înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM - Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării).

 


Prin acest program, UBB, implicând și colaboratori de la Universitatea din Oradea, va deschide un Centru Regional Nord-Vest de Orientare în Cariera de Cercetare (UBB-CORE). Centrul este destinat tuturor persoanelor din regiunea de nord-vest şi nu numai, interesate de o carieră în domeniul cercetării științifice. 

Centrul va oferi servicii de orientare în carieră şi suport academic

UBB-CORE va oferi servicii de orientare în carieră şi suport academic atât pentru studenți (din toate ciclurile de studii licență, masterat, doctorat), cât şi pentru tineri cercetători sau cercetători seniori, care derulează activități de cercetare-dezvoltare-inovare în universități sau instituții de cercetare din România, inclusiv pentru cercetătorii străini sau alte instituții interesate. 


De asemenea, Centrul va asigura contactele dintre tinerii cercetători și mari personalități ale lumii științifice care îi pot îndruma pe cei aflați la început de carieră, va oferi resurse pentru cercetarea științifică, inclusiv accesul la baze internaționale de date și la publicații de prestigiu din întreaga lume și va organiza evenimente internaționale dedicate cercetătorilor, în vederea unei mai bune integrări în spațiul academic european şi pentru promovarea ştiinţei în societate (ex. „citizen science”).

„Centrul Regional Nord-Vest de Orientare în Carieră al Cercetătorilor UBB-CORE este organizat la UBB, dar este dedicat întregii regiuni nord-vest, precum și altor persoane și instituții interesante. Este normal să fie organizat la UBB – nu doar cea mai reprezentativă universitate din regiune, ci una din cele mai reprezentative universități ale țării. De asemenea, mă bucur să văd colaborarea cu colegi-experți de la Universitatea din Oradea, în condițiile în care noi trebuie să concentrăm resursele academice în regiune, într-o logică a cooperării, pentru a crește competitivitatea regiunii nord-vest”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.


Pe parcursul următorilor 3 ani, proiectul se va derula cu finanțarea obținută în urma competiției PNRR, după care va funcționa autonom.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sindicaliștii de la UBB ies în stradă alături de profesori! Mii de oameni vor protesta marți în Piața Unirii

UBB Cluj atrage 12 cercetători internaționali și cel mai mare buget prin PNRR. Bugetul, aproape 17 mil. €

Ultimele Stiri
abonare newsletter