Educație

Viitorii studenți la UMF Cluj și-au testat cunoștințele la simularea examenului de admitere. Rector: „De la an la an, exigența crește”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a organizat, în data de 27 mai, cea de-a XIV-a ediţie a simulării examenului de admitere.

Simulare admitere UMF Cluj / Foto: UMF Cluj Simulare admitere UMF Cluj / Foto: UMF Cluj


 

La examenul de simulare a concursului de admitere s-au înscris 1510 candidați din zona Transilvaniei, dar și din alte regiuni ale țării, care au avut astfel șansa să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze cunoștințele necesare promovării examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.


 

Cel mai mare interes s-a remarcat pentru programele de studiu Medicină și Medicină Dentară, la care s-au înscris 1268  de candidaţi. Au urmat specializările Asistență Medicală Generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare, Radiologie și Imagistică, Tehnică Dentară și Nutriție și Dietetică, la care s-au înscris în total 216 candidați și programul de studiu Farmacie, cu 26 de candidați.


Sală pregătită pentru simulare / Foto: UMF Cluj

Cele mai mari note, la radiologie și imagistică

Cele mai mari note s-au obținut la programele de studiu Radiologie și imagistică - 9,85, Balneofizio-kinetoterapie și recuperare - 9,77, Medicină – 9,73, urmate de Asistență medicală generală și Tehnică dentară – 9,69, Nutriție și dietetică – 9,61, Farmacie – 9,55 și Medicină dentară – 9,46.

Simularea concursului de admitere a avut loc on-site, în peste 20 de săli și amfiteatre puse la dispoziție de Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. Simularea examenului s-a desfășurat după „sistemul grilă” al întrebărilor cu răspunsuri multiple și a avut durata de 2 ore.


„Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile din domeniul sănătății și îi sprijinim pe toți cei interesați să se pregătească cât mai bine pentru unul dintre cele mai importante examene din parcursul lor educațional. Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților. De la an la an, exigența crește, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate” a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Examenul, în iulie

Liceenii care au dorit să își verifice sau să îşi consolideze cunoștințele în vederea promovării examenului de admitere au avut ocazia să participe, în lunile aprilie și mai, la cursuri de pregătire online, oferite de cadre didactice din cadrul universității. Cursurile de pregătire au rămas la dispoziţia celor înscrişi și au putut fi accesate în orice moment, până la data examenului. În plus, anul acesta, s-au organizat, în premieră, sesiuni online de Q&A, la care candidații au putut primi răspunsuri la întrebările lor legate de tematica concursului de admitere chiar de la cadrele didactice care vor pregăti subiectele pentru examen.


Examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” se va desfășura în sistem clasic, în data de 23 iulie, iar candidații se vor putea înscrie în perioada 12 iunie - 15 iulie. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Absolvenții UMF Cluj, show la serenadă! Au adus voie bună la spitale, cu orga, chitara și versuri inspirate. VIDEO

Peste 300 de medici și studenți UMF, la un cros caritabil în Parcul Central! Banii strânși ajung la copiii de la Oncologie. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter