Educație

Peste 6.000 de elevi din clasele a II-a susțin probele scrise din cadrul evaluării naționale, la Cluj

Elevii de clasa a II-a susţin, marţi, proba scrisă la Limba şi literatura română. În Cluj, 6.234 elevi susțin evaluările specifice.

Încep evaluările la clasele a II-a/Foto: pixabay.com Încep evaluările la clasele a II-a/Foto: pixabay.com

 

 


În perioada 9-12 mai 2023, la nivelul județului Cluj, 6.234 de elevi din clasele a II-a, dintre care 4.505 de elevi din mediul urban și 1.729 de elevi din mediul rural, susțin evaluările specifice, la finalul clasei a II-a, desfășurate potrivit calendarului de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a.

 


La nivelul municipiului Cluj-Napoca, Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a, este susținută de către 3.346 elevi, din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și private.

Marți, 9 mai 2023, elevii claselor a II-a susțin prima probă scrisă, la Limba română/Limba Maternă, privind evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise.


Miercuri, 10 mai 2023, se va desfășura proba de evaluare a competențelor de receptare a mesajelor citite, la disciplinele Limba română/Limba Maternă.

Iar joi, 11 mai 2023, elevii claselor a II-a vor susține proba de evaluare a competențelor la disciplina Matematică.


Elevii care studiază în limba minorităților naționale vor susține vineri, 12 mai 2023, proba de evaluare a competențelor de receptare-producere a mesajelor scris-citite în limba română, informează Inspectoratul Școlar Județean Cluj. 

Pentru elevii claselor a II-a, timpul alocat fiecărei probe este de 30 de minute.


Rezultatele obținute de către elevi la aceste probe nu se consemnează în catalogul clasei și nu se afișează. Aceste rezultate se comunică individual fiecărui elev și părinte, având drept scop evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a pentru disciplinele: limba română, limba maternă și matematică.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

9 mai. Începe Evaluarea Națională la clasa a II-a

Ultimele Stiri
abonare newsletter