Educație

Studenții vor avea de acum 75% reducere pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru și film

Studenții vor avea 75% reducere în bazele sportive publice, dar şi la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, în limita bugetelor aprobate.

Studenții vor avea 75% reducere în bazele sportive publice, dar şi la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, în limita bugetelor aprobate/ Foto: pixabay.com Studenții vor avea 75% reducere în bazele sportive publice, dar şi la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, în limita bugetelor aprobate/ Foto: pixabay.com

 

 


Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor a decis, joi, la dezbaterea proiectului legii învăţământului superior, că studenţii beneficiază de tarife reduse cu 75% la bazele sportive publice, dar şi la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, în limita bugetelor aprobate.

 


Membrii comisiei au adoptat, în acest sens, un amendament propus de Comisia pentru tineret şi sport a Camerei Deputaţilor.

„Studenţii beneficiază de tarife reduse cu 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, la bazele sportive publice precum şi la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice, în limita bugetelor aprobate”, se arată în amendamentul adoptat.


Comisia a mai adoptat un amendament care prevede că fiecare instituţie de învăţământ superior instituie un sistem de aplicare şi monitorizare a respectării prevederilor Codului drepturilor şi obligaţiilor studentului.

CITEȘTE ȘI:
Studenții pot parcurge de acum doi ani de studii într-unul singur!
Religia devine probă opțională la BAC pentru elevii de la profilul uman. Amendamente adoptate de comisia de învăţământ

„Asociaţiile studenţilor pot prezenta un raport anual privind respectarea codului, care este public pe site-ul instituţiei. Raportul se dezbate în prima şedinţă a senatului universitar sau a consiliului facultăţii de la începerea anului universitar, după caz, universitatea sau facultatea fiind obligate să publice, pe site-ul propriu, raportul realizat de asociaţiile studenţilor, precum şi măsurile asumate pentru remedierea eventualelor deficienţe identificate”, se mai arată în acest text.


Membrii Comisiei pentru învătământ au decis, de asemenea, printr-un amendament, că statul poate sprijini învăţământul superior particular şi confesional acreditat, iar „autorităţile publice locale pot oferi stimulente pentru anumite categorii de studenţi şi absolvenţi în vederea pregătirii specialiştilor pentru piaţa muncii, potrivit intereselor locale”. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Studenții UBB și-au făcut propriul festival! Când are loc UBB Fest și ce evenimente pregătesc organizatorii?

Studenții UBB au câștigat o competiție mondială! Au folosit imagini din satelit pentru a detecta defrișările din Munții Carpați

Ultimele Stiri
abonare newsletter