Educație

Studenții pot parcurge de acum doi ani de studii într-unul singur!

Studenţii înmatriculaţi la programe de studii de licenţă, cu frecvenţă, pot parcurge doi ani de studii într-un singur an cu aprobarea consiliului facultăţii.

Studenții vor putea parcurge doi ani de studii într-un singur an / Foto: UBB

 

 


Studenţii înmatriculaţi la programe de studii universitare de licenţă organizate la forma cu frecvenţă pot parcurge cu aprobarea consiliului facultăţii doi ani de studii într-un singur an cu excepţia unor forme de învăţământ, a decis joi Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, prin adoptarea unui amendament la proiectul legii învăţământului universitar.

 


„Studenţii înmatriculaţi la programe de studii universitare de licenţă organizate la forma cu frecvenţă pot parcurge cu aprobarea consiliului facultăţii doi ani de studii într-un singur an cu excepţia programelor de studii din domeniile medico-farmaceutice, militar, de informaţii, de ordine publică şi de securitate naţională şi a ultimului an de studii în condiţiile prevăzute de regulamentele de organizare şi desfăşurare a programelor de studii şi cu respectarea legislaţiei în vigoare”, prevede amendamentul asumat şi adoptat de Comisie.

Comisia a respins, pe de altă parte, un amendament al USR referitor la analizele de plagiat în tezele de doctorat:


„Instituţiile de învăţământ superior sunt obligate să realizeze publicarea, în format digital, în cadrul Registrului Educaţional Integrat, gestionat de UEFISCDI, în conformitate cu prevederile legale în vigoare în domeniul drepturilor de autor, a tuturor tezelor de doctorat începând cu anul 1990 şi până în prezent”. Iniţiatorii au adus drept argument creşterea transparentizării, accesarea liberă a documentaţiilor pentru analiză de plagiat, pentru folosirea surselor, inspiraţie.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Studenții UBB și-au făcut propriul festival! Când are loc UBB Fest și ce evenimente pregătesc organizatorii?

Studenții UBB au câștigat o competiție mondială! Au folosit imagini din satelit pentru a detecta defrișările din Munții Carpați

Ultimele Stiri
abonare newsletter