Educație

Mic geniu din Cluj! O fetiță de 7 ani, singura din România în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma

Alma, o fetiță din Cluj-Napoca, este singura din România care a reușit performanța de a se califica în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză, categoria 9-11 ani.

Alma, o fetiță din Cluj-Napoca, este singura din România care s-a calificat în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză / Foto 1: Facebook - Grădinița Elf, Foto 2: mama Almei - Mihaela Păsculescu Alma, o fetiță din Cluj-Napoca, este singura din România care s-a calificat în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză / Foto 1: Facebook - Grădinița Elf, Foto 2: mama Almei - Mihaela Păsculescu

 

 


Alma Păsculescu este elevă la Colegiul Național „Emil Racovița” Cluj-Napoca, clasa I B a prof.dr. înv. primar Lenuța Popovici, și, deși are numai 7 ani, a participat la olimpiadă la categoria de 9-11 ani.

Concursul a avut 3 probe: reading, writing și listening, iar la toate a obținut punctaj maxim.


Alma, când a aflat că s-a calificat în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză - HIPPO / Foto: mama - Mihaela Păsculescu

A „sărit” de „regionale”

După ce s-a clasat pe primul loc în România la Olimpiada de Limba Engleză, categoria 9-11 ani, cu punctaj maxim, în data de 8 aprilie Alma a participat la  semifinala internațională. La semifinală au concurat 1636 de copii din peste 50 de țări.

Și în această etapă a a reușit performanța de a obține punctajul maxim (singura din România) și s-a calificat direct la finala mondială, sărind peste etapa Regional Qualifiers, alături de alți 22 de copii din diferite țări.


„Au fost mai mulți copii din România, dar ea a fost singura care s-a calificat la finala mondială, care va avea loc săptămâna aceasta la Roma. Suntem «pe picior» de a ne face bagajele”, a relatat, pentru monitorulcj.ro, Mihaela Păsculescu, mama Almei.

Finaliștii Olimpiadei de Limba Engleză - HIPPO

Alma merge fără emoții la finala mondială

Alma a învățat limba engleză la nivel foarte ridicat, iar totul a început de la dorința părinților de a-i da un „boost” încă de când era mică. Având în vedere că Alma are o bunică, dar și alte rude, în America, părinții s-au gândit că i-ar fi de folos să știe limba engleză chiar la nivelul unei limbi materne.


„Ne-am gândit că va merge în America. N-am vrut să vorbească doar cu verișorii și să nu înțeleagă nimic din ce vorbesc ceilalți”, ne-a relatat mama fetiței.

Astfel, părinții au încercat să o obișnuiască pe Alma cu limba engleză încă de când s-a născut. Pe lângă efortul părinților, în spatele succesului stă multă muncă depusă de Alma, care a reușit să citească în limba engleză încă de la vârsta de 4 ani și jumătate: „Ea citește foarte mult și scrie. De acolo a pornit totul. Engleza pentru ea e limba maternă, dar cu multă muncă în spate. Ea la 4 ani și jumătate citea deja în engleză.”


Iar când a participat la olimpiadă, Alma nu a avut nicio emoție, ne spune mama sa: „La vârsta aceasta ea nu a simțit că e ceva foarte greu. Nici măcar când s-a bucurat de reușită nu știa exact ce înseamnă că merge la o finală mondială.”

Alma Păsculescu / Foto: mama - Mihaela Păsculescu

Finala va avea loc în această săptămână la Roma, Italia, în perioada 28-30 septembrie 2022. Alma va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Limba Engleza, HIPPO, la grupa de vârstă 9-11 ani, făcând parte din cei 183 de copii care s-au calificat la finala mondială, din 67.750 de participanți, din peste 50 de țări.

La finala mondială de la Roma, candidații vor susține GATEHOUSE AWARDS exam, care va include cele patru abilități: Reading, Writing, Listening și Speaking.

CITEȘTE ȘI:

Performanță incredibilă! Echipă de robotică formată din elevi din Cluj, locul 2 la o competiție în SUA

Liceeni cu performanțe remarcabile din Cluj, selectați să participe la școala de vară Champions United

abonare newsletter