Educație

Alma, fetiță de 7 ani din Cluj, a reprezentat România la Roma, la olimpiada de Limba Engleză. A fost cel mai mic participant. FOTO

Alma, o fetiță în vârstă de 7 ani din Cluj-Napoca, a reprezentat România la Roma, la finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză și a fost cel mai mic participant.

Alma, fetiță de 7 ani din Cluj, a reprezentat România la Roma, la olimpiada mondială de Limba Engleză, alături de profesorul însoțitor / Foto: Mihaela Păsculescu

 

 


Deși are numai 7 ani, Alma Păsculescu a participat la olimpiadă la categoria de 9-11 ani și este singura din România care a reușit să se califice la finala mondială a competiției.

Alma, la finala mondială a olimpiadei de Limba Engleză de la Roma / Foto: Mihaela Păsculescu

Și la Roma, unde finala mondială a avut loc (în acest weekend), Alma a avut performanțe remarcabile. Fetița a obținut punctaj maxim la două dintre cele patru probe ale olimpiadei.


Ea a fost premiată pentru cele mai bune rezultate din România, dar și pentru că a fost cel mai tânăr participant:

„S-a încheiat finala mondială din Roma. Rezultatele ne fac să fim mândri de ea. La finala mondială a luat maxim de puncte la 2 probe: Speaking și Listening . La Writing a fost mai greu... s-a văzut diferența de vârstă, că ceilalți participanți aveau 10-11 ani. A fost medaliată pentru cele mai bune rezultate din țara ei și pentru că a fost cel mai tânar (mic) participant”, a declarat mama Almei, Mihaela Păsculescu, pentru monitorulcj.ro.


Alma și mama sa, Mihaela Păsculescu, la Olimpiada Mondială de Limba Engleză de la Roma / Foto: Mihaela Păsculescu

Alma este elevă la Colegiul Național „Emil Racovița” Cluj-Napoca, iar la finala mondială de la Roma a fost însoțită de prof. de Limba Engleza, nivel preșcolar, Elisabeta-Gabriela Șuteu de la Liceul Teoretic Elf.

„Doamna profesor este cea care și-a pus amprenta asupra formării copilului nostru, fiindu-i timp de 4 ani și jumătate profesor la Grădinița Elf, ducându-ne nouă, părinților, mai departe educația de acasă. Doamna a rămas în continuare pentru Alma educatorul drag, de suflet, acesta fiind motivul pentru care noi, părinții, împreuna cu Alma, ne-am bucurat ca ea sa fie însoțită la aceasta finală de Teacher”, ne-a mai relatat Mihaela Păsculescu.


Alma, participând la finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma / Foto: Mihaela Păsculescu

Performanțe incredibile

După ce s-a clasat pe primul loc în România la Olimpiada de Limba Engleză, categoria 9-11 ani, cu punctaj maxim, în data de 8 aprilie Alma a participat la  semifinala internațională. La semifinală au concurat 1636 de copii din peste 50 de țări.

Și în această etapă a a reușit performanța de a obține punctajul maxim (singura din România) și s-a calificat direct la finala mondială, sărind peste etapa Regional Qualifiers, alături de alți 22 de copii din diferite țări.


Alma a învățat limba engleză la nivel foarte ridicat, iar totul a început de la dorința părinților de a-i da un „boost” încă de când era mică. Având în vedere că Alma are o bunică, dar și alte rude, în America, părinții s-au gândit că i-ar fi de folos să știe limba engleză chiar la nivelul unei limbi materne. Iar când a participat la olimpiadă, Alma nu a avut nicio emoție, ne-a spus mama sa.

CITEȘTE ȘI:

Mic geniu din Cluj! O fetiță de 7 ani, singura din România în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma

Performanță incredibilă! Echipă de robotică formată din elevi din Cluj, locul 2 la o competiție în SUA

Ultimele Stiri
abonare newsletter