Educație

Trei olimpiade naționale, desfășurate săptămâna viitoare în Cluj. Peste 1200 de elevi își vor demonstra competențele de limbi moderne

Olimpiadele Naționale de limbi moderne vor reuni în Cluj-Napoca peste 1200 de elevi și sute de cadre didactice. Festivitatea de deschidere urmează să se desfășoare duminică, iar timp de patru zile elevii își vor demonstra cunoștințele în materie de limbi străine.

Clujul găzduiește trei olimpiade de limbi moderne/Foto: pixabay.com Clujul găzduiește trei olimpiade de limbi moderne/Foto: pixabay.com

 

 


Săptămâna viitoare în Cluj-Napoca se desfășoară etapa națională pentru trei olimpiade de limbă străină, etapa națională. 

 


Este vorba de Olimpiada de Limbi Romanice-Limba Franceză – 384 elevi participanți.

Limba Engleză – 534 elevi participanți.


Limbi Romanice – Limbile Spaniolă, Italiană, Portugheză – 318 elevi participanți

Olimpiadele Naționale găzduite în acest an de municipiul Cluj-Napoca se vor desfășura în perioada 9-13 aprilie 2023.


Județul Cluj este reprezentat la aceste olimpiade naționale de 21 elevi la Olimpiada de Limba Engleză, 15 elevi la Olimpiada de Limbi Romanice –Limba Franceză și 38 de elevi la Olimpiada de limbi romanice- Spaniolă, Italiană, Portugheză.

Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 9 aprilie 2023, începând cu ora 17:00, la Sala Auditorium Maximum a Universității „Babeș-Bolyai” (str. M. Kogălniceanu nr.5, Cluj-Napoca), în prezența reprezentanților Ministerului Educației, a reprezentanților Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și a reprezentanților autorităților publice.


În deschiderea olimpiadei, participanții se vor bucura de momente artistice pregătite de elevii Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca și ai Liceului de Coregrafie „Octavian Stroia” Cluj-Napoca, iar pe durata șederii la Cluj-Napoca vor avea posibilitatea, după desfășurarea probelor scrise și a celor orale, să viziteze diverse obiective turistice din Cluj-Napoca și Salina Turda, obiectiv turistic deosebit de atractiv pentru toți turiștii care ajung în județul Cluj.

„Desemnarea municipiului Cluj-Napoca pentru desfășurarea acestei competiții este cea mai potrivită alegere pentru pasiunea voastră. Veți veni într-un oraș care susține inovarea, în care se investește foarte mult în educație și cercetare, care are cea mai bine cotată universitate din țară în topurile europene”, se arată în mesajul de bun-venit adresat de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Cluj elevilor, dar și profesorilor însoțitori care vor participa la olimpiade.

Olimpiadele Naționale de limbi moderne reunesc la Cluj-Napoca 130 de profesori însoțitori, 180 de cadre didactice, membre în comisia centrală și 1.236 de elevi din toate județele țării, calificați la etapa națională.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prima Olimpiadă națională de limba rromani va avea loc la Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter