Educație

Posturile de psihologi în școlile din Cluj, suplimentate de Ministerul Educației

Mai mulți psihologi în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj.

Numărul psihologilor din scolile clujene a fost suplimentat/captură foto: Emil Boc Facebook.com Numărul psihologilor din scolile clujene a fost suplimentat/captură foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Ministerul Educației a suplimentat numărul de norme  alocate județului Cluj pentru profesorii care își desfășoară activitatea în cabinetele de asistență psihopedagogică, din unitățile de învățământ preuniversitar.

 


Astfel, pe lângă cele 87 de posturi funcționale în acest an școlar de profesori consilieri școlari, Ministerul Educației a mai alocat recent încă 29 de posturi județului Cluj.

Posturile primite vor fi astfel repartizate, încât începând cu anul școlar 2023-2024, toate uitățile de învățământ din județ să beneficieze de serviicile unui psiholog școlar, informează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj.


„Mă bucur că am reușit să arondăm fiecare unitate de învățământ, cu atât mai mult școlile din mediul rural, unui psiholog școlar. 

În felul acesta, elevii care se confruntă cu probleme de comunicare, de adaptare sau de comportament, care întâmpină dificultăți de învățare, se confruntă cu scăderea stimei de sine, lipsa motivației sau stres pot solicita consiliere pentru indentificarea unor soluții eficiente”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.         


În școlile din județul Cluj vor activa peste 100 de consilieri/psihologi, care vor menține legătura permanentă între cadre didactice, elevi și părinți, cu scopul de a descoperi problemele de comunicare între acești factori implicați în dezvoltarea copiilor și de a oferi servicii specializate pentru rezolvarea unor probleme de violență, bullying sau abandon școlar.

 

CITEȘTE ȘI:

Copiii cer măsuri concrete anti-bullying în școli. „Și profesorii au nevoie de a apela la psihologi”

Centru pentru victimele violenței domestice, deschis la Cluj! Vor primi consiliere psihologică și juridică

abonare newsletter